Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Producten / Reviews

Doe-het-zelf pedicure

Een heerlijk verwenmoment vind ik het, om lekker weg te zakken in de stoel bij de pedicure. Eens in de zoveel tijd laat ik graag mijn voeten professioneel verzorgen. Soms is een pedicure behandeling ook echt noodzakelijk voor de gezondheid van je voeten. Maar voor goed verzorgde voeten hoef je je huis niet uit. Ondanks mijn bezoekjes aan de pedicure verzorg ik graag zelf mijn handen, voeten en nagels. Met de aanschaf van een manicure- of pedicureset haal je alle benodigdheden in huis om zelf aan de slag te gaan.

Promed Sensitive

Als je, net als ik, graag je handen, voeten en nagels zelf verzorgt, beschik je met de Promed Sensitive over een fantastische set voor thuisgebruik. Hiermee kun je je handen, voeten en nagels het hele jaar door goed verzorgen. Zo zijn je voeten altijd zomer-proof! Deze set is zeer compleet en eenvoudig in gebruik. Naast cosmetische verzorging kun je ook eelt verwijderen en nagelproblemen aanpakken. Hierover later meer.

De set bestaat uit het apparaat inclusief kabel, een opbergetui, een 40-delige slijpset, een reinigingsborstel en een microvezeldoek. Het apparaat ziet er elegant en luxe uit. De Promed sensitive beschikt over een gemakkelijk bedieningspaneel en heeft een veilige, automatisch sluitende spansluiter die geschikt is voor talrijke slijpopzetstukken en accessoires. Bij de set zitten meer dan voldoende opzetstukken, maar mocht je de set intensief gebruiken of je mist een opzetstuk dan beschikt Pedimarkt over een ruim assortiment losse opzetstukken.

Op het bedieningspaneel bevindt zich een snelheidsregeling met een + en een – waarmee je de snelheid in vijf snelheden naar eigen behoefte kunt aanpassen. Het apparaat kan zowel links- als rechtsdraaiend worden gebruikt door middel van een omschakelaar. Je kunt de draairichting ook tijdens het gebruik omschakelen.

NAILS, one thing you can get into shape without exercise!

Gebruik

Als je nog niet eerder met zo’n apparaat hebt gewerkt, is het aan te raden om eerst de gebruiksaanwijzing door te nemen waarin ook de slijpopzetstukken aan bod komen. Zo weet je de benaming van de opzetstukken en waarvoor je ze kunt gebruiken. Je doe-het-zelf pedicure kun je beginnen met het inkorten en vormen van je nagels. Je nagels moeten recht worden afgevijld om een pijnlijke ingroei in de huid te voorkomen. Het microfijne vijlen met de saffierschijf verhindert deze ingroeien.

Zeker niet het leukste onderwerp van gesprek, maar iedereen heeft wel last van eelt. Als je veel moet staan voor je werk, wandelt of hardloopt, dan herken je het vast wel. Eelt is een dikke, verharde, ruw aanvoelende bovenlaag van je huid. De vorming van eelt is een natuurlijke reactie van het lichaam om de huid te beschermen. Eelt ontstaat door druk en wrijving en vind je meestal onder de bal van de voet en op je hiel. Deze plaatsen dragen de meeste druk tijdens het staan en lopen.

Eelt is in principe pijnloos, maar wanneer eelt een dikke laag vormt, kan het gaan barsten en de kloven die ontstaan kunnen wel pijnlijk zijn. Naast goed passende schoenen en sokken is het dus belangrijk om je voeten goed te verzorgen en overtollig eelt regelmatig te verwijderen. Met de Promed Sensitive kun je dit gewoon zelf! Je kunt de eelt bewerken met de saffierkegel, of de drainageslijper. Het is geen goed idee om radicaal te werk te gaan. Als je teveel huid weghaalt, kan je huid pijn doen.

A pedicure appointment in the living room.

Mijn ervaring

Het apparaat gebruik ik voornamelijk voor cosmetische verzorging van mijn nagels en voeten. Het is een aanvulling op de professionele pedicure die ik een keer in de zoveel tijd plan. Thuis begin ik met een lauwwarm voetenbad. Dit is niet alleen ontspannend, maar het verwijderen van eelt en dode huidcellen is makkelijker als de huid zacht is. Het apparaat ligt goed in de hand en is eenvoudig te gebruiken. Het geeft ook licht om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Praktisch, maar niet onbelangrijk, het snoer is heel flexibel en rekt goed mee. Dat biedt voldoende bewegingsvrijheid om je voeten te verzorgen.

Mijn nagels kan ik mooi kort vijlen. Ik vond het in het begin even wennen om met de verschillende opzetstukken te werken, maar ze zijn in ieder geval snel en moeiteloos verwisselt. Ik krijg er steeds meer handigheid in. Mijn leefstijl is actief en ik beweeg veel, waardoor ik, of ik het nu wil of niet, een grotere kans heb op eeltvorming. Naast het in shape brengen van mijn nagels is dit ook hoofdzakelijk waar ik het apparaat voor gebruik. Als je niet teveel eelt of andere voetproblemen hebt, is de Promed sensitive een fijn apparaat om zelf je handen, voeten en nagels te verzorgen.

Ben je benieuwd naar andere productreviews? Neem dan een kijkje bij Reviews.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo