Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Boer Boris start de motor

Wat gebruikt een boer allemaal om zijn werk te doen op de boerderij?

Ben jij al fan van Boer Boris? Met een Boris in huis kan het bijna niet anders dan dat de Boer Boris serie enorm populair is bij mijn kinderen. Het thema boerderij is uitnodigend en de jongens zijn stapelgek op verhalen over het leven op de boerderij, de dieren, de producten die er vandaan komen en de machines. Sinds 2012 maken Philip Hopman en Ted van Lieshout de serie over Boer Boris, die met zijn broertje en zusje en een heleboel beesten op een boerderij woont.  Het nieuwste boek Boer Boris start de motor valt direct in de smaak. Samen met Boer Boris ontdekken mijn jongens welke grote machines Boer Boris bestuurt op zijn boerderij. Dit grote kartonboek zit vol uitklappagina’s die allerlei machines onthullen. Van de tractor tot de ploeg, van de plukmachine tot de sneeuwschuiver en van de hijskraan tot de zaaimachine: alles komt voorbij. Mijn jongens blijven het leuk vinden om te kijken wat er achter de flapjes verstopt zit.

Herkenbaar, leuk en grappig

De verhalen van Boer Boris zijn herkenbaar, leuk en grappig voor jonge kinderen. Zo spelen ze vaak de verhaaltjes na met bijvoorbeeld Duplo. Boer Boris start de motor leest makkelijk, bevat geen moeilijke woorden en is op rijm geschreven. Wanneer ik stop met lezen, vullen mijn kleuters het ontbrekende woord zelf aan. Boer Boris is als een kind getekend, herkenbaar voor de kinderen en vertederend en sfeervol tegelijk. Ook met Boer Boris start de motor zorgen Ted van Lieshout en Philip Hopman weer voor een fijne voorleeservaring. Alles over Boer Boris vind je op de website boerboris.nl. Op deze website kun je leuke kleur- en knutselopdrachten downloaden en filmpjes kijken.

Koop Boer Boris start de motor bij je lokale boekhandel of via de webshop van Gottmer

Onder Kids vind je nog meer recensies van kinderboeken, leuke hotspots om lekker te ravotten en leuke producten.

Boer Boris start de motor
Ted van Lieshout & Philip Hopman
Gottmer
ISBN 978 90 257 74639

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo