Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Meer rust en balans in 100 dagen

Concrete ideeën en oefeningen om te ontsnappen aan de drukte van elke dag

Al een tijdje ligt het invulboek Meer rust en balans in 100 dagen op mijn nachtkastje, zodat ik bewust even een moment neem om stil te staan bij ontspanning. Het nemen van voldoende ontspanning blijft toch een uitdaging voor me. Ik doel dan niet op een vakantie naar een zonnig oord, een luxe weekend weg of mezelf een dag laten vertroetelen in de sauna. Het gaat me vooral om de korte momentjes op drukke dagen om even afstand te nemen van alles wat moet.

Laat spanning niet te hoog oplopen

Ontspannen heb ik moeten leren. Ik bleef altijd maar doorjakkeren tot en met de max. Het werd een soort sport van me om zoveel mogelijk gedaan te krijgen in één dag. Maar als je altijd maar door blijft gaan en continu áán staat, dan kan de spanning ook behoorlijk oplopen. Een opgejaagd en overspannen gevoel is niet alleen onprettig. Stress is ook nog eens funest voor je gezondheid. Door iedere dag rustmomenten te vinden, kun je even ontladen en op die manier kan de spanning nooit te hoog oplopen. Lichaamsbeweging vind ik één van de eenvoudigste manieren om mijn opgejaagde gevoelens te verminderen. Door dagelijks een ommetje te maken, houd je niet alleen je lijf fit, maar ook je brein. Ik wandel letterlijk mijn hoofd leeg. Ik heb ervaren dat een wandeling werkt als brandstof om weer op te laden en me rust brengt. Maar ook creatief bezig zijn, helpt me om rust te vinden.

Soms is het ook gewoon tijd om de tijd te nemen

Oefen met ontspannen

Wil je meer rust en balans ervaren, maar weet je niet zo goed hoe? Of kun je wel een stok achter de deur gebruiken om meer tijd te nemen voor ontspanning? Dan is het invulboek Meer rust en balans in 100 dagen echt iets voor jou. Dit boek bevat pakkende quotes en diverse doe- en schrijfopdrachten. In 100 dagen oefen je zo dagelijks met het vinden van meer tijd voor jezelf, onthaasten en ontdek nieuwe manieren om jezelf meer rust, ontspanning en balans te geven. De opdrachten kosten niet veel tijd, maar het is wel belangrijk om ze regelmatig (of dagelijks) te doen. De kracht zit hem namelijk in herhaling. Spreek met jezelf een vast tijdstip af dat je naar de opdracht van de dag kijkt of leg het boek op je nachtkastje, net zoals ik. Door dagelijks even afstand te nemen van je werk en ‘in te checken’ bij jezelf kun je je zelfs in drukke tijden rustig voelen.

Koop Meer rust en balans in 100 dagen bij je lokale boekhandel of bestel bij Bol.com

Neem een kijkje bij Boeken voor andere artikelen over gezondheid gerelateerde boeken. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo