Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Natuur / Wandelen

Landgoed Beerschoten

Vlakbij de stad Utrecht ligt Landgoed Beerschoten. Met kronkelende vijvers, stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen vormt het een aantrekkelijk wandelgebied. Het landgoed hoorde vroeger bij het Vrouwenklooster van De Bilt en kwam later in handen van rijke families. Het landgoed is ingericht in de Engelse landschapsstijl met bos, akkers en weiden. Dit landgoed is een heerlijke plek om een frisse neus te halen en af te sluiten met een hapje en een drankje bij het koetshuis.

Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten

Samen met een vriendin wandelde ik op Landgoed Beerschoten. Het startpunt van onze wandeling is het Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten. Je kunt voor de deur parkeren, maar de parkeergelegenheid is niet groot. Op een weekenddag zal het snel vol staan, maar op een regenachtige vrijdagochtend is er een zee van ruimte aan parkeerplekken. Als het je niet lukt om een parkeerplek te bemachtigen dan kun je parkeren bij Hotel Van der Valk De Bilt. Als we de oprijlaan oprijden, rent er net een eekhoorntje voor de auto. We zijn nog niet eens begonnen en we hebben al wild gespot.

In het bezoekerscentrum vind je informatie, wandelroutes en er zijn producten te koop die een relatie hebben met de natuur. Op een speelse en interactieve manier kun je kennismaken met de geschiedenis en de bijzondere natuur van de landgoederen Beerschoten, Houdringe en het Panbos. In het horecagedeelte kun je terecht voor goede koffie, lekkere taart of een vers bereide lunch. Ook voor kinderen is er in het bezoekerscentrum van alles te ontdekken. Bovendien is er een kinderroute verkrijgbaar en buiten kunnen kinderen lekker ravotten in een prachtige natuurspeeltuin. Met beter weer zullen kinderen zich hier uitstekend vermaken.

Over smalle paden en beukenlanen

Eerst maar eens stappen maken. De wandeling over Landgoed Beerschoten is vier kilometer lang en rood gemarkeerd. Vanaf het koetshuis wandelen we langs de beeldentuin van Jits Bakker. We vervolgen onze weg door het bos over prachtige lanen. De blaadjes knisperen onder onze schoenen. Als je meer wilt weten over de natuur en de geschiedenis van het landgoed dan kun je de QR codes scannen op de routepaaltjes. Het is een stormachtige herfstdag, maar tussen de buien door laat een flauw herfstzonnetje zich zien. Ook met slecht weer is Landgoed Beerschoten heerlijk om te wandelen.

De wandeling van vier kilometer vloog voorbij. We sloten onze wandeling af met een heerlijke punt wortel-dadelcake en een grote mok thee in het koetshuis. Als je meer wilt wandelen, kun je je wandeling uitbreiden met de naastliggende landgoed Houdringe en het Panbos. Met de kinderen wandel ik ook regelmatig over de stuifzandvlaktes. Karakteristiek voor het Panbos zijn de oude grove dennen die aan de rand van de zandvlaktes staan. Door de wind is het zand tussen de wortels weggestoven en is het wortelstelsel bloot komen te liggen.

Lees meer over wandelen door het Panbos

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo