Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Sport / Wandelen

Beweegroute Bredius

Beweegroute Bredius Woerden

De nieuwste aanwinst op landgoed Bredius in Woerden is de Beweegroute Bredius. Aan de hand van de bordjes langs de route kunnen oude en jonge mensen werken aan hun conditie, kracht en balans. Het doel van de Beweegroute is om het belang van dagelijks bewegen onder de aandacht te brengen en dit op een laagdrempelige wijze, dichtbij huis, mogelijk te maken voor (kwetsbare) ouderen.

Wekelijkse begeleiding Beweegroute Bredius

De route bestaat uit tien borden met oefeningen die verdeeld zijn rond de speelweide. Ouderen kunnen ook in groepsverband, onder begeleiding van een coach, gebruik maken van de route. Iedere donderdag, vanaf 9 november 2023, om 10.00 uur bij het startbord op de speelweide, bij de kleine speeltuin aan het Brediuspad. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Bewegen is natuurlijk belangrijk voor jong én oud. De Beweegroute Bredius is dan ook vrij toegankelijk voor iedereen. Zo zie ik voor me dat het ook een leuke wandeling is met (jonge) kinderen en lekker met elkaar plezier te maken tijdens een wandeling. Op de bordjes staat een illustratie die vanzelf spreekt. Dit behoeft verder geen tekst of uitleg. Bovendien bepaal je zelf hoe vaak je de oefening herhaalt. Zo kan iedereen bewegen op zijn eigen tempo en niveau.

Een verrijking van Landgoed Bredius

Waarom was jij nou bij de opening?’ Initiatieven om bewegen te stimuleren, steun ik graag. Ik vind deze Beweegroute Bredius een mooie aanvulling op het aanbod dat er al is op het landgoed. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor kinderen. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de natuurspeeltuin en voetballen op het grasveld. Nu is er ook de mogelijkheid om met elkaar op een andere manier te bewegen.

De Beweegroute is een initiatief van Anita Thuis, oefentherapeute Cesar, in samenwerking met Beweegteam Woerden en Stichting Landgoed Bredius. Bij de opening op 1 november waren naast het Beweegteam Woerden, bestuursleden van Stichting Landgoed Bredius en Stichting ’t Oude Landt ook vertegenwoordigers van de Nederlandse Sportraad, het Ministerie van VWS en de Beweegalliantie aanwezig.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo