Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Wandelen

Wandel tijdens je werk dag

wandelen tijdens je werkdag

Doe mee en wandel vandaag tijdens je (thuis)werkdag! Wist je dat… de helft van werkend Nederland een zittend beroep heeft? Bijna vier miljoen Nederlanders zitten veel te lang op een normale dag. Uit onderzoek blijkt dat werknemers met een zittend beroep gemiddeld 9,1 uur per dag zitten. Hoogste tijd voor verandering! Wandelnet en de provincie Utrecht vinden dat wandelen een vast onderdeel moet worden van een werkdag. Daarom is het op donderdag 6 april de Wandel tijdens je Werk dag om werkend Nederland bewust te maken van de gezondheidsvoordelen van bewegen tijdens een (thuis)werkdag.

Wandelen is goed voor lichaam en geest

Onvoldoende lichaamsbeweging brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Toch hebben veel Nederlanders, waaronder ik, een zittend beroep. Dat is een groot probleem, onderstreept hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Volgens hem houdt je hiermee niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit”.

Door te wandelen ben je even weg van je werkplek, activeer je het brein en blijf je gezond én fit. Daarnaast ben je na 20 minuten lopen geconcentreerder, energieker en creatiever. Tel uit je winst, werk aan de gezondheid en onderbreek het zitten tijden de Wandel tijdens je werk dag.

Alle stappen tellen mee

Iedereen wandelt tijdens een (thuis)werkdag. Als is het voor een kopje koffie. Daarnaast kun je proberen om manieren te zoeken waardoor je aan meer beweging komt. Parkeer eens wat verder weg dan normaal, loop van je huis naar de trein, van de bus naar je bureau óf helemaal van je voordeur naar de kantoordeur. Daarnaast zijn er ook tijdens je werk allerlei mogelijkheden om meer te wandelen: een wandelend telefonisch overleg, even een rondje lopen tijdens de lunchpauze of tussendoor een frisse neus halen. Zo maak je toch wat extra kilometers.

Hoe jij invulling wil geven aan de Wandel tijdens je werkdag bepaal je helemaal zelf. Je kan het klein en persoonlijk aanpakken door de tips die we met je delen voor jezelf in de praktijk te brengen.

Afbeeldingen: Wandelnet

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo