Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Wandelen

De kracht van wandelen

It’s not about the destination, it’s the journey that matters!

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om heel weinig te doen en nog minder te bewegen. We hebben het onszelf zo makkelijk gemaakt dat we lopen hebben verdreven uit ons leven. We pakken zelfs de auto om in de sportschool op de lopende band te staan. En dat terwijl de mens is gemaakt om te wandelen en de positieve effecten van wandelen op je gezondheid onomstotelijk zijn bewezen.

In eerdere pogingen om gewicht te verliezen, zag ik wandelen niet als een activiteit die echt zoden aan de dijk zette voor mijn proces. Waarom wandelen als je op een crosstrainer of loopband sneller en meer calorieën kunt verbranden? Ik vond het ook een beetje saai. Bij wandelen dacht ik aan grijze ANWB-stelletjes en geitenwollen sokken. Wandelen vond ik maar suf. Maar de kracht van wandelen heb ik destijds volledig onderschat.

Kom in beweging

Wandelen is in eerste instantie een makkelijke manier om aan je dagelijkse lichaamsbeweging te komen. Wandelen is gezond en het fijne is dat je er verder niets voor nodig hebt. Je kunt de deur achter je dichttrekken en buiten stappen maken, in de natuur of in de stad.

Naast de fysieke voordelen, is de kracht van wandelen op je mentale gesteldheid misschien nog wel groter. Wandelen brengt je hoofd tot rust, geeft je de mogelijkheid om je gedachten te verzetten en te ontstressen. Wandelen is voor mij een fijne manier om negatieve gedachten opzij te zetten en zorgt ervoor dat ik ’s nachts beter slaap. Ze zeggen niets voor niets ‘even een frisse neus halen’; na een wandeling voel ik mij veel opgewekter.

Tips voor de mooiste wandelroutes in Nederland

Gelukkig kunnen we wandelen

Ben je een beetje vastgeroest aan je dagelijkse blokjes om of lunchwandelingetjes in de buurt? Het boek Gelukkig kunnen we wandelen heeft mij gestimuleerd om in beweging te komen. Dit boek is een liefdesverklaring voor wandelen en het enthousiasme van de schrijfster is aanstekelijk. In 52 leuke en leerzame reflecties op wandelen laat de schrijfster je zien op hoeveel manieren je kunt wandelen. Loop eens op blote voeten, of langs de zee, beklim heuvels of wandel in de modder en ontdek zelf de kracht van wandelen.

Lees hier meer over het boek Gelukkig kunnen we wandelen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo