Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Beweegapps zijn populairder dan ooit

Meer water drinken, vaker de fiets pakken, minder snoepen, beter slapen of meer ontspannen? Het afgelopen jaar maakte een meerderheid van de Nederlanders gebruik van activity trackers en/of apps als steuntje in de rug voor een gezonde leefstijl. Een paar jaar geleden was het ‘slechts’ twee vijfde van de Nederlanders. Het is niet vreemd dat beweegapps populairder zijn dan ooit. Activity trackers en beweegapps hebben namelijk aantoonbaar een positief effect op beweging én gewichtsafname. Door het bijhouden van je activiteiten word je bewuster van je leefpatroon en met die kennis kun je je leven vervolgens positief beïnvloeden. Het is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel om je te helpen naar een actiever en gezonder leven. Veranderen begint met bewustwording. Inzicht in je eigen prestaties is misschien dan ook wel de belangrijkste reden om een activitytracker of beweegapp te gebruiken.

Meten is weten

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat de stappenteller het meest wordt gebruikt. Daarna zijn Strava en Runkeeper de meest populaire apps. Zelf draag ik dag en nacht mijn Fitbit en maak ik gebruik van diverse apps. Meten is weten. Met die gedachte kocht ik mijn eerste Fitbit, een gezondheids- en activitytracker, om mij te helpen naar een energiek en gelukkig leven. Vooral op werkdagen was het voor mij een uitdaging om voldoende te bewegen. Nu neem ik op mijn werk eerder de trap in plaats van de lift en ga ik een blokje om in de lunchpauze of loop ik na het avondeten nog een rondje. Mijn Fitbit draag ik dag en nacht. Niet alleen voor mijn beweging, maar ook voor het bijhouden van mijn slaappatroon. Hiernaast maak ik ook gebruik van diverse apps om mijn beweging bij te houden. Het motiveert me om vaker te sporten en te bewegen. Mijn man houdt zijn wielrenritten bij in Strava. Zelf maak ik voor hardlopen gebruik van de app Hardlopen met Evy en als ik ga skeeleren of schaatsen dan gebruik ik de app Sprint.

Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy maakt me op een leuke manier wegwijs in de wereld van hardlopen. Het enige wat ik hoef te doen, is mijn training starten. Coach Evy vertelt me wanneer ik mag wandelen of lopen, wanneer ik mag versnellen of vertragen. Handig dat de hardloopcoach mij precies vertelt wat ik moet doen. Ook krijg ik tips over mijn ademhaling, gezonde leefstijl en aanmoedigingen die me net dat extra duwtje in mijn rug geven. Wat ik super fijn vind aan deze app is dat ik ook naar mijn eigen muziek kan luisteren. Muziek tijdens het lopen is voor mij onmisbaar. Met opzwepende beats loop ik het fijnst.

Meer over de app Hardlopen met Evy lees je hier

Ik fiets

Ik fiets is een handige, gratis app die jou helpt om vaker de fiets te pakken en slim te reizen. De app is onderdeel van een stimulerings- en gedragscampagne in opdracht van de provincie Utrecht. Om het fietsen nog leuker te maken, beloont Ik fiets je fietskilometers. Download de gratis Ik fiets app, registreer je fietsritten en verdien leuke beloningen. Tegelijkertijd word je fitter, draag je bij aan een betere bereikbaarheid en een nog mooiere leefomgeving in de regio Utrecht. Om extra punten te verdienen kun je deelnemen aan persoonlijke uitdagingen, zoals tijdens een werkweek elke werkdag een half uur te fietsen of fietsen in de regen. Die punten kun je inwisselen voor leuke gadgets óf inleveren in ruil voor een donatie aan een goed doel.

Meer over de app Ik fiets lees je hier

ASR Vitality

Met de app van a.s.r. Vitality blijf je gemotiveerd om dagelijks te bewegen. Via de app verdien je namelijk punten door stappen te zetten, je hartslag te verhogen, fietsritten te maken of sportlessen te volgen. En die punten kun je inwisselen voor de allerleukste week-, maand- en jaarbeloningen! Wat dacht je van cadeaukaarten van Bol.com en Zalando? a.s.r. Vitality kost je slechts € 3,50 per maand. Haal jij iedere week je weekdoel, dan kun je een beloning kiezen t.w.v. minimaal €15 per maand. Die kosten heb je er dus snel uit. Wat mij betreft een extra motivatie om wekelijks die stappen te zetten!

Foto: Byaimeemooiman

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo