Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Fitbit Sense 2

Vanaf dag één waren Fitbit en ik onafscheidelijk. Ik ben behoorlijk fan van Fitbit, dat mag duidelijk zijn. Mijn allereerste Fitbit kreeg ik voor mijn verjaardag en werd voor mij een onmisbare aanvulling op mijn gezonde leefstijl. Zoals Fitbit zelf zegt: ‘Je hebt motivatie in de palm van je handen’. Mijn favoriet was tot nu toe was Fitbit Sense. Ik was dan ook in de jubelstemming dat Fitbit Sense 2 werd uitgebracht. Kan het nóg beter? Sense 2 is de meest uitgebreide Fitbit die tot nu toe is uitgebracht. Lees gauw verder, want in deze blog ga ik je hier alles over vertellen.

Stijlvol design

Het design van Fitbit Sense vind ik waanzinnig mooi. Daar is gelukkig dan ook niet veel aan gesleuteld. Het scherm van de tweede versie is iets platter en steekt wat minder uit. Het blijft een stijlvol horloge die mooi om je pols zit. Anders dan zijn voorganger beschikt deze nieuwe versie over een fysieke knop aan de zijkant van het scherm. Als je éénmaal drukt, kom je op het hoofdscherm. Door naar links en rechts te vegen kom je bij de verschillende apps, die je zelf kunt samenstellen en veranderen in de Fitbit-app. Via de app kun je ook allerlei wijzerplaten (gratis) downloaden. De rest bestuur je gewoon via het mooie aanraakscherm dat lekker helder is.

Meer manieren om naar je lichaam te luisteren

De smartwatches van Fitbit zitten bomvol sensoren die je gezondheid meten en je stappen, hartslag, workouts en nachtrust worden netjes bijgehouden. Dit geeft je inzicht om betere keuzes te maken voor je gezondheid. Niet alleen om dagelijks voldoende te bewegen, maar om ook te zorgen voor voldoende ontspanning. Net als zijn voorganger beschikt Fitbit Sense 2 over een EDA-sensor, waarmee je hartslag 24/7 in de gaten wordt gehouden. Deze meting wordt in deze nieuwe versie continu uitgevoerd en zo wordt jouw stressniveau dag én nacht gecontroleerd. De gezondheidstracker meet de huidtemperatuur en het zuurstofgehalte in het bloed met een thermometer en een zuurstofverzadigingsmeter.

Doe wat goed is voor je lijf

Met de Fitbit Sense 2 krijg je meer inzicht in je stressbeheersing. De metingen kunnen meldingen oproepen om je te helpen beter bij te houden hoe je je voelt. Deze continue gezondheidsanalyse maakt je nog meer bewust van je gevoelens (van stress) en de oorzaak hiervan. We weten allemaal wel dat stress van invloed kan zijn op je welzijn. De stressbeheersingsscore wordt beïnvloed door je reactievermogen, balans bij inspanning en slaappatronen die je Fitbit meet. De juiste hoeveelheid lichaamsbeweging kan helpen voorkomen dat je op stress reageert. In de Fitbit-app vind je ook tools om je te helpen stress te beheersen. Dit kan je helpen sneller te herstellen van dagelijkse uitdagingen.

De app blijft ongewijzigd en laat alle gegevens zien die je door de dag en nacht verzameld. Zo ontvang je ’s morgens je dagelijkse slaapscore zodat je weet hoe goed je hebt geslapen. En kun je dagelijks de juiste keuzes maken aan de hand van een score die aangeeft of je klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen.

Start je training

Waar ik persoonlijk heel blij mee ben, is de enorme uitbreiding aan trainingsactiviteiten die je kunt bijhouden met de Fitbit Sense 2. Maar liefst 40 verschillende workout opties, zoals inline skaten, suppen, boksen, crosstrainer, HIIT en spinning. Ondanks het intensieve gebruik gedurende de dag én nacht gaat de Fitbit Sense 2 bijna een week mee op een volle lading. Om het maximale uit je Fitbit te halen, is een abonnement op Fitbit Premium wel aan te bevelen. Deze krijg je voor zes maanden bij aanschaf van je device. Met Fitbit Premium krijg je geavanceerdere inzichten en heb je toegang tot extra features als de hierboven beschreven dagelijkse herstelscore en meer inzicht in slaap en stress.

Wat mij betreft is Fitbit Sense 2 een volwaardige gezondheidstracker en nog altijd één van de beste smartwatches die je in huis kunt halen. Fitbit blijft voor mij een onmisbare aanvulling op mijn gezonde leefstijl. Op het gebied van draagcomfort en bedieningsgemak is er niets te klagen. Sterker nog, ik draag mijn Fitbit altijd met plezier en een trots gevoel.

Lees ook: Beweegapps zijn populairder dan ooit

Fotografie: Byaimeemooiman

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo