Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Tussendoortjes

Appelplaat

De herfst vind ik nou typisch zo’n seizoen om meer in de keuken te staan en samen met de kinderen te bakken. We hebben kilo’s appels geplukt en het is toch zonde om hier niets mee te doen? Op een druilerige zaterdagmiddag maakte ik deze heerlijke appelplaat met slechts een paar ingrediënten. Mijn jongens vinden het leuk om te helpen en hielpen met het snijden van de appels, het mengen met de kaneel en natuurlijk ook met het mixen van het deeg. Tussendoor zitten ze natuurlijk lekker te snoepen en moest ik wel even een oogje in het zeil houden of er voldoende overbleef voor de appelplaat.

Ingrediënten

Voor een appelplaat in brownie bakvorm maakte ik gebruik van de volgende ingrediënten:
400 gram Panash pannenkoekenmix naturel
300 ml appelmoes (zonder suiker) bijvoorbeeld van Hak
8 appels
handje rozijnen
2 el kaneel
1 el suikervervanger
2 el abrikozenjam (zonder suiker) bijvoorbeeld skinnyjam abrikoos van Cleanfoods
kokosolie (voor het invetten van de bakvorm)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C en vet de bakvorm in met wat kokosolie. Snijd de appel, hussel de appelstukjes door de kaneel, suikervervanger en rozijnen. Meng de Panash mix met de appelmoes en kneed tot een vast deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm, verdeel de appelstukjes en rozijnen over het deeg en besmeer de appelstukjes met abrikozenjam. Vervolgens bak je de appelplaat goudbruin in zo’n 25 minuten. Het lekkerst is om de appelplaat warm uit de oven te serveren. Enjoy!

Lees ook: Panash Bananenbrood Mix Kaneel

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo