Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Reviews / Sport

YOU.FO

YOU.FO is ’s werelds nieuwste sportspel van Nederlandse bodem! Met één blik op het spel lijkt dit sportspel een kruising tussen lacrosse en frisbee waarbij het gaat om het gooien en vangen van een aerodynamische ring met speciaal ontworpen sticks. Lekker rennen, stick in de hand, werpen en strijden om de punten! Klinkt cool toch? YOU.FO is ‘easy to play, fun to master’, oftewel sportief, dynamisch en verslavend leuk om te spelen!

Fly that ring!

YOU.FO is ontworpen om samen te spelen en plezier te hebben. Je hoeft alleen maar één vriend, collega of familielid te vinden om het spel mee te spelen. Daarnaast heb je natuurlijk de werpstick, ring én ruimte nodig. Het spel is super veelzijdig, want het spel kan echt overal, altijd en door iedereen gespeeld worden: één-tegen-één of in teams, freestyle of in competitieverband, in het park, op het strand, op het schoolplein en zelfs binnen, in de gymzaal! Bovendien zijn er tal van spelvarianten.

YOU.FO Basis spelregels

YOU.FO is nieuw voor mij en misschien ook wel voor jou! YOU.FO werd al in 2011 bedacht door de Nederlandse Bas Ruyssenaars, die als tiener werd geïnspireerd door sporten zoals voetbal, Jai Alai (‘s werelds snelste balspel) en frisbee. Als speler maak je gebruik van de unieke werpstok om de ring te werpen. Met deze werpstok pik je de ring op en werp je vanaf schouderhoogte zonder dat je loopt. Je scoort punten door de ring in het veld van je tegenstander op de grond te werpen. Maar je scoort ook punten als je tegenstander de ring niet vangt. Als je ring echter buiten het veld van je tegenstander op de grond komt, krijgt je tegenstander een punt. Het spel stopt niet, als de ring op de grond valt, kan de ring door alle spelers worden opgeëist. De eerste speler die 11 punten heeft gescoord, is de koning van het spel.

Bestel jouw YOU.FO set eenvoudig via Bol.com

Easy to play

Samen met mijn gezin probeerde ik dit sportspel uit op een grasveld bij ons in de buurt. Het spel is voor tien jaar en ouder, maar mijn actieve jongens van zes en vijf jaar zijn reuze nieuwsgierig naar de werpstok en staan te popelen om mee te doen. Mijn man en ik besluiten om eerst eens te oefenen met werpen en vangen. We gaan op meters afstand tegenover elkaar staan waarna de een de ring werpt en de ander probeert de ring op te vangen. De unieke werpstok voelt licht aan, maar wel robuust. Het is even oefenen, voordat ik de juiste techniek onder de knie heb. Het vangen van de ring gaat me duidelijker beter af, maar mijn man heeft de juiste techniek meteen te pakken. Hij lijkt wel een natuurtalent, terwijl het gericht werpen voor mij nog wat oefening vraagt. Maar het is een leuke uitdaging om hier steeds beter in te worden. Het werpen en vangen van de ring geeft in ieder geval echt een kick! Met de kinderen spelen we daarna een soort golf spelletje waarbij ze moeten proberen om de ring zo dicht mogelijk naar een voorwerp te werpen. Zo kun je met de werpstick en ring ook zelf allerlei spelletjes verzinnen.

Lekker freestylen met YOU.FO

Alles draait het om behendigheid en snelheid. Ik vind het altijd leuk om nieuwe vaardigheden te leren, maar dit sportspel is vooral erg leuk om te doen. Je kunt het zo competitief maken als je wilt en op allerlei manieren spelen. Verzin je eigen regels, speel lekker freestyle of met goals. Om heel eerlijk te zijn, vind ik alleen het werpen en vangen van de ring al leuk om te doen zonder dat er een wedstrijd element aan vast zit. YOU.FO is een fijne manier om lekker beweging te zijn en buiten te genieten met mijn gezin. YOU.FO is de perfecte activiteit die op je eigen niveau en ambitie gespeeld kan worden. Iedereen kan ermee overweg al is het op je eigen manier en in je zelfverzonnen spel. Zo namen we het vang- en werpspel ook mee tijdens een boswandeling. Terwijl mijn jongens met takken sjouwde om een hut te bouwen, speelden mijn man en ik een spelletje You.FO. Je kunt het immers overal spelen en het is makkelijk mee te nemen.

Wil je meer weten over over ’s werelds nieuwste sportspel? Neem dan een kijkje op You.FO.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo