Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Musea / Reviews

Madurodam

Denk jij bij Madurodam meteen aan Nederland in het klein? Dan wordt het écht tijd dat je weer eens een bezoekje brengt aan dit interactieve familiepark in Den Haag. Als kind bezocht ik de miniatuurstad met mijn ouders en bewonderde ik alle bezienswaardigheden van Nederland in het klein. Maar de miniatuurstad is allang niet meer wat het toen was. Madurodam is uitgegroeid tot een themapark waarin de grote verhalen over Nederland worden verteld in spannende attracties.

We hebben de auto nog niet geparkeerd op het naastgelegen parkeerterrein of mijn jongens stormen al op de vuurtoren bij de ingang van het park af. De jongens krijgen een Madurodam paspoort en onze ontdekkingsreis kan beginnen. Bij het zien van de miniaturen sprinten ze weg. Er is ook zoveel te zien. Mijn jongens rennen van hot naar her. Gelukkig is Madurodam een overzichtelijk park dus ik laat ze gerust zelf rondkijken en ontdekken. En natuurlijk maken we de ’toerist in eigen land’ foto’s bij de klompen en de XL tulpen.

Een vlucht door tijd en ruimte

Naast de prachtige gebouwen en interactieve spellen in het park, kun je in Madurodam ook zes binnen attracties bezoeken. Met deze leuke interactieve attracties wordt aandacht besteed aan verhalen over Nederland. Het levensgrote Dakota-vliegtuig midden in het park hadden de jongens natuurlijk meteen gezien. Samen stappen we aan boord van de nieuwste attractie ‘The Flying Dutchman’. Mijn stoere jongens vinden het toch best even spannend als we de riemen vastklikken. ‘Gaan we echt opstijgen mama?’

Zodra de motoren beginnen te draaien, doet mijn zoontje zijn handen voor zijn mond. De gezichtjes staan gespannen, want we stijgen op en vliegen van de ene verbazing in de andere. We vliegen vlak over de Amsterdamse grachten en rakelings langs de reusachtige containerschepen in Rotterdam. Ik wil natuurlijk niet alles verklappen, maar geloof me, zo zag je Nederland nog nooit. Het beeld, de lichtflitsen en het geluid maken deze attractie een unieke belevenis. De jongens kunnen zich niet meer herinneren dat ze ooit gevlogen hebben en vonden deze ‘eerste’ vliegervaring fantastisch. Vooral de disco in het vliegtuig heeft indruk gemaakt. Het liefste willen ze meteen nog een keer vliegen, maar er is nog veel meer te beleven en dus gaan we verder met onze ontdekkingsreis.

Combineer een dagje Madurodam met uitwaaien aan zee. Lees ook: Speeltuin ’t Speelduin in Den Haag

Zo groot is oranje

Met drie voetballiefhebbers konden we de indoor attractie ‘Zo groot is oranje’ natuurlijk niet overslaan. In deze attractie dompelen we onszelf onder in onze prachtige voetbaltraditie. Geduld om mee te juichen op de tribune hebben de mannen niet dus we gaan vooral zelf een balletje trappen. De interactieve balmuur vond ik zelf ook helemaal te gek. Echt een toffe manier om lekker te bewegen.

Nieuw Amsterdam

De attractie ‘Nieuw Amsterdam’ vonden mijn jongens super spannend, maar ook helemaal te gek. We hoefden niet lang te wachten om aan boord te stappen van het schip De Vergulde Bever. We varen naar Nieuw Amsterdam, maar moeten daar de stad verdedigen tegen de Engelsen. De attractie ziet er qua aankleding heel realistisch uit. ‘Gaan we echt varen, mama?’ Dan komen we aan land en zien de jongens de kanonnen. Zodra de jongens zelf kanonnen mogen afvuren, staan ze vooraan in de rij. Met een stokje prikken ze in het gaatje van het kanon en BOEM! Je raadt het al, natuurlijk hebben we deze attractie nog een keer gedaan!

De Waterwolf

Bij binnenkomst zijn we de indoor attractie De Waterwolf voorbij gerend. Deze ligt direct achter de ingang aan het water. Iedere zes minuten start een interactieve show en als de deuren open gaan mag je naar binnen. De Waterwolf is een bijnaam voor het Haarlemmermeer en deze indoor attractie gaat over de drooglegging van het immense Haarlemmermeer. Het klinkt niet alleen spannend, dat is het ook. De ruimte is donker, overal zijn beeldschermen met geluid en licht en zelfs de vloer beweegt. We zijn allemaal onder de indruk en doen ons best om het waterbeest te temmen. De jongens draaien als gekken aan de wielen van het stoomgemaal om de Waterwolf te verslaan.

Véél meer dan een miniatuurstad

Ik wilde graag nog naar de indoor attractie het Hof van Nederland, maar de jongens wilden liever ravotten in de speeltuin. De speeltuinen liggen direct naast het Panorama Café. Voor de allerkleinsten is er een Nijntje speeltuin en voor de grotere kinderen een prachtige speeltuin in het thema van de Waddenzee. Hier kunnen de jongens lekker hun energie kwijt. Ze glijden van de vuurtorenglijbaan, klauteren op de grote vissersboot en sjezen met de kabelbaan. Natuurlijk wordt er ook nog even geschommeld, waarna we even bijkomen van alle indrukken met een hapje en drankje in het restaurant. Je kunt hier heerlijk eten: van stroopwafels uit het vuistje tot gezonde maaltijden. Natuurlijk gaan we niet naar huis voordat we een blijvende herinnering hebben gehaald in de souvenirwinkel. We hebben een heerlijke vakantiedag in eigen land gehad. Madurodam is een overzichtelijk, goed onderhouden en verzorgd park. Een dagje in dit interactieve familiepark is een perfect uitje vol bezienswaardigheden, doe-dingen en leuke activiteiten voor het hele gezin!

Madurodam is 365 dagen per jaar geopend! Reserveer jouw uitje via www.madurodam.nl

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo