Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Afvallen gaat niet snel genoeg

afvallen weightloss food

Van de Nederlandse volwassenen heeft meer dan de helft weleens iets gedaan om af te vallen. Eén op de vijf is er op dit moment mee bezig. De grootste belemmering die men ervaart, is dat het afvallen niet snel genoeg gaat. En de voornaamste reden om bezig te zijn met gewichtsverlies is fitter worden. Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen 2022 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Populairste manieren om af te vallen

Bijna 70 procent van de volwassenen die weleens iets gedaan hebben om af te vallen, heeft hiervoor een dieet gevolgd. De populairste diëten zijn een koolhydraatarm dieet of een dieet waarbij calorieën moeten worden geteld. Maar minder eten, gezonder eten en meer bewegen zijn de meest genoemde methoden om af te vallen.

 1. Minder eten
 2. Gezonder eten
 3. Meer bewegen
 4. Koolhydraatarm dieet
 5. Calorieën tellen
 6. Minder alcohol drinken
 7. Maaltijdvervangers
 8. Eiwitrijk dieet
 9. Vetarm dieet

Belangrijkste redenen waarom afvallen moeilijk is

Van de volwassenen die proberen af te vallen, vindt 56 procent dit moeilijk of heel moeilijk. Dit geldt vooral voor mensen met obesitas (78 procent). Van de 18-plussers met een gezond gewicht zegt 30 procent het (heel) moeilijk te vinden om af te vallen. Dat afvallen niet snel genoeg gaat, wordt het vaakst genoemd als reden waarom het zo moeilijk is (49 procent). Eten bij emoties (zoals stress), verleidingen van ongezond eten, aanleg om dik te worden en gebrek aan motivatie of wilskracht, zijn elk voor bijna 40 procent van de volwassenen een reden waarom ze moeite hebben met afvallen.

 1. Afvallen gaat niet snel genoeg
 2. Eten bij emoties
 3. Overal verleidingen van ongezond eten
 4. Aanleg/het zit in mijn genen
 5. Te weinig motivatie of wilskracht
 6. Hongergevoel
 7. Lichamelijk niet in staat om veel te bewegen
 8. Gezondheidsredenen of medicijngebruik
 9. Geen steun van anderen

Meer artikelen over afvallen

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo