Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Nieuwe hulp bij afvallen

Veel mensen willen afvallen. Bijvoorbeeld om weer in de favoriete spijkerbroek te passen of om fit genoeg te zijn om te spelen met hun (klein)kinderen. Maar afvallen kan best lastig zijn. Daarom biedt het VoedingscentrumMijn nieuwe balans’ aan. Dit is een module van de app Mijn Eetmeter, waarin je je leefstijl in kaart brengt. Er wordt gevraagd om een eetdagboek, beweging en jouw wekelijkse gewicht bij te houden. Daarmee wordt jouw voortgang in beeld gebracht en ontvang je tips en advies. Zo wordt jij uitgedaagd om zelf kleine uitdagende stappen te zetten om gewicht te verliezen en gezonder door het leven te gaan. Stappen waarvan jij het gevoel hebt: dit past bij mij en daarom gaat het lukken.

Zo werkt het

Mijn nieuwe balans vraagt je elke dag om je eetdagboek en beweging in te voeren. En om je elk week te wegen. Uit wetenschappelijke studies is bewezen, dat het bijhouden van een eetdagboek helpt bij het bewust worden van wat je eet en afvallen. De app laat je zien wat goed gaat en waar je nog stappen kunt zetten.

In Mijn nieuwe balans kun je je persoonlijke doel invullen. Want er zit altijd een wens áchter het getal op je weegschaal. Waarom wil je afvallen? Voorbeelden kunnen zijn om fit genoeg te zijn om met je (klein)kinderen te spelen of je favoriete kledingstuk weer te passen. Zo’n doel bereiken is vaak veel motiverender dan bijvoorbeeld vijf kilo verliezen.

Afvallen gaat met vallen en opstaan. Want je maakt kleine aanpassingen en dat is wennen. Met kleine uitdagende stappen ga je toch gezonder eten en meer bewegen. Totdat het een gewoonte is. Nadat een kleine stap in je systeem zit, bijvoorbeeld het vervangen van frisdrank door water, ben je klaar voor een nieuwe stap. Onderaan Mijn nieuwe balans krijg je steeds een nieuwe algemene tip die je kan helpen bij het afvallen. En als je extra tips en ondersteuning wil, kun je aanvullend een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen met gezonde en caloriearme recepten, tips om nieuwe gewoontes aan te leren én vol te houden, en informatie over voeding.

Download gratis

Download Mijn Eetmeter in Google Play of in de App store en start ook met Mijn nieuwe balans!

Lees ook: Praatplaat gezonder eten

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo