Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Persoonlijk

NewFysic dagboek deel 1

Wil je echt niets te drinken?’ Manja, mijn persoonlijke coach bij NewFysic heeft het al een paar keer aan me gevraagd. Ik heb het afgeslagen, want ik moet straks nog op die weegschaal staan. En dat is al pijnlijk genoeg. Tijdens de intake van mijn NewFysic programma vraagt Manja mij meteen het hemd van het lijf, bijvoorbeeld over mijn afvalverleden en wensen met betrekking tot programma van NewFysic. De passie voor haar vak steekt ze niet onder stoelen of banken. Ik word meteen aangestoken door haar enthousiasme.

Meten is weten

Meten is weten. Manja meet mijn lengte, de omtrek van mijn taille, buik en heupen op, doet een bloeddrukmeting en bepaalt mijn lichaamsbouw door middel van een meting van mijn elleboogbreedte. Daarna is het tijd voor een InBody scan waarbij niet alleen mijn gewicht wordt gemeten, maar ook mijn vet-, vocht- en spiermassa’s duidelijk worden.

Met de billen bloot. Niet letterlijk, maar figuurlijk dan. Deze meting legt pijnlijk bloot wat ik eigenlijk al wist. Het enige positieve aan de uitslag is dat ik ‘zware botten’ heb. Er is werk aan de winkel en niet te zuinig ook. Bijna zakt de moed mij alweer in de schoenen, maar Manja blijft positief. Samen gaan we voor een gezond gewicht!

Appeldag

Mijn persoonlijke plan begint met de inmiddels wel beroemde ‘appeldag’. Deze dag staat in het teken van appels in combinatie met de detox drank Purify van NewFysic dat via de lever het lichaam reinigt. Dit is de eerste dag van het programma en bij de start van mijn afvalproces wordt mijn lichaam totaal ontgift.

‘Word je daar niet appelig van?’ Nou om eerlijk te zijn, best wel. Maar ik heb me er op ingesteld en ik weet dat ik die avond weer een gezonde maaltijd mag eten. ‘Heb je je aan de appeldag gehouden?’ Het is me gelukt om alleen appels te eten tot het avondeten. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik drie glazen suikervrije limonade heb gedronken in plaats van het aanbevolen maximum van twee glazen.

Wil jij ook op een gezonde en verantwoorde wijze afvallen? Boek nu een gratis intake

Meer over week 1

Cold turkey stopte ik met cola zero, begon ik aan mijn appeldag en kwam de maandelijkse ellende om de hoek kijken. Dan hebben we alles maar in één keer gehad, dacht ik. De appeldag ging me niet makkelijk af. Ik had een beetje hoofdpijn en voelde me ietwat vermoeid. Maar ik denk vooral dat dit een combinatie van factoren is. Vooral het afkicken van de cola zero zal een zwaarwegende factor zijn geweest. Verder voelde ik me wel ‘gereinigd’, want ik ben nog nooit zo vaak naar het toilet geweest als op de appeldag. Dat had ik echt niet verwacht.

Wel eens gehoord van Worcestersaus of Sumak? Al in de eerste week leer ik nieuwe producten en kruiden kennen. In het begin is het even aftasten hoe ik het beste boodschappen kan doen aan de hand van mijn persoonlijke voedingsplan. NewFysic heeft daarom voorzien in een boodschappenboekje en adviseert om je maaltijden te plannen. In de online omgeving heb ik de maaltijdplanner gedownload om het mezelf nog gemakkelijker te maken.

Water drinken, water drinken en water drinken. Deze blog begon ik met de vraag van mijn persoonlijke coach Manja of ik iets wilde drinken. Tijdens de intake heeft ze me op mijn hart gedrukt hoe belangrijk het is om te drinken. En ja, daar kan ik inderdaad verbetering in brengen. Ik dronk cola zero als water. Zelf heeft Manja een jar van een liter met een rietje op haar bureau staan. Door een rietje drink je sneller meer. ‘Zet desnoods een wekker, maar drink water!’

Lees hier alle blogs over NewFysic

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo