Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Hardlopen / Producten / Reviews / Sport

Sightrunning door Amsterdam-Noord

sightrun asics

Als toerist in eigen land werd ik afgelopen weekend wakker in onze hoofdstad. Terwijl mijn man nog op één oor lag, besloot ik om mijn nieuwe hardloopschoenen aan te trekken en erop uit te gaan. Niets is mooier dan in de vroege ochtend op ontdekkingstocht te gaan en een onbekende stad of omgeving te ontdekken. Ik voel me in de vroege ochtend veilig, vogelvrij en er heerst een soort rust waardoor ik het gevoel heb alsof ik de hele stad voor mezelf heb.

Door de kinderen ben ik iedere ochtend vroeg wakker. Ook tijdens een weekendje weg zonder de kinderen zit dit ritme erin. Overigens ben ik nooit een uitslaper geweest en ik vind het heerlijk om mijn dag actief te starten. Thuis lukt dat niet altijd vanwege school en werk. Tijdens een weekendje weg zonder de kinderen heb ik tijd om te doen waar ik blij van word. Een vroege ochtend in onze hoofdstad vind ik een ideaal moment om mijn nieuwe hardloopschoenen uit te proberen. Al jaren loop ik op hardloopschoenen van Asics en ik heb diverse modellen in mijn kast staan.

Asics hardloopschoenen

Mijn nieuwste hardloopschoenen zijn het model Asics GT-2000 9. Dit zijn lichte en flexibele schoenen. Dat merk ik meteen als ik ze aantrek. De schoenen sluiten goed aan mijn voet en de ventilatiegaatjes in de stof zorgt voor het ademen van de schoen tijdens het hardlopen. Dit Asics model bevat FlyteFoam, oftewel een technologie die ervoor zorgt dat er veerkracht is in de ondervoet. Zo vang je de schokken op en dit is ideaal als je wat meer steun kunt gebruiken tijdens het hardlopen. Daarnaast zit aan de binnenkant van de tussenzool een stukje extra-gecomprimeerd schuim, wat overpronatie tegengaat. Dit helpt te voorkomen dat de voet naar binnen rolt in de pasafwikkeling. De pronatiesteun in de hardloopschoenen voel ik, maar het voelt niet vervelend. Het geeft me eigenlijk juist het gevoel alsof ik stevig sta.

Ben je benieuwd hoe ik heb geslapen in het Sir Adam hotel? Je leest het hier.

Hardlopen en sightseeing in één

Op steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad, vrijwel direct aan de overkant van het IJ begin ik mijn sightrun. Met de pont had ik in tien minuten in het stadscentrum van Amsterdam gestaan, maar ik zoek het dichter bij huis. Aan de ene kant heeft Amsterdam internationale allure, maar aan de andere kant een dorps karakter. Vanaf het Sir Adam hotel loop ik langs de Tolhuistuin en de pont richting het Noorderpark. Langs het water loopt een fiets- en wandelpad en binnen twee kilometer ben ik al in het park.

Het Noorderpark geeft me een beetje het gevoel van een groene oase in een Sahara van beton. Door het hele park loopt een brede promenade, Om me heen hoor ik vogels fluiten en overal huppen konijntjes op het gras. Mijn schoenen zitten lekker en terwijl ik hardloop, geniet ik van de omgeving. Daarna vervolg ik mijn weg door de Van der Pekbuurt. Er wordt flink gebouwd hier. Vanuit het Oeverpark heb ik een prachtig uitzicht over de stad en ik eindig mijn sightrun met een rondje om het Eye filmmuseum. Hardlopen geeft me een gevoel van vrijheid en een mentale boost. Rennend door de stad ben ik me bewuster van mijn omgeving. Het is heerlijk om buiten te zijn en iets helemaal voor jezelf te doen. Overigens vind ik mijn Asics hardloopschoenen niet alleen fijn voor een rondje hardlopen, maar draag ik ze ook graag met fitness, bootcamp en soms wel eens de hele dag door. Ze zitten gewoon zo lekker!

Meer blogs over hardlopen lees je hier.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo