Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Producten / Reviews

your Avojoy

Denk je bij de avocado meteen aan guacemole? Dat is misschien wel het bekendste recept met de groene superfood. Maar met de avocado kun je alle kanten op. Deze vruchtgroente is super veelzijdig en kun je de hele dag door eten van een ontbijt tot het diner. Het beste komt hij in zijn recht in koude of lauwwarme gerechten. Denk aan een ontbijt met avocadotoast of ’s avonds met een pasta. Meestal wordt de avocado toegevoegd aan hartige gerechten, maar in combinatie met fruit vind ik ook heerlijk.

Wist je dat avocado’s boordevol vitamines, mineralen en gezonde vetzuren zitten?

Eén van mijn favoriete recepten met avocado is een groene smoothie. Als basis gebruik ik 250 ml kokosmelk, 75 gram spinazie, 1/3e komkommer en een halve avocado. Om de smoothie nog gezonder te maken voeg ik ook fruit, pitten en zaden toe. Alle ingrediënten blender ik tot een stevige sap. Met het fruit, de pitten en zaden probeer ik te variëren. Zo is mijn groene smoothie nog gezonder!

De lekkerste avocado thuisbezorgd

Inschatten of de avocado in de supermarkt goed rijp is om te eten, vind ik maar lastig. Ik ben altijd op zoek naar dé perfecte avocado. Vaak zijn ze te rijp en soms iets te hard. Helaas is het mij meer dan eens gebeurd dat ik thuiskom met een avocado die bruin blijkt van binnen. Your Avojoy biedt dé oplossing waarbij je nooit meer op zoek hoeft naar de perfecte avocado, want die wordt gewoon bij jou thuisbezorgd. Geen supermarkt, maar gewoon vanaf de bank.

Via youravojoy.nl bestel je in drie stappen de perfecte avocado’s. Kies voor de box die bij jou past: avocado starter, master of family. Je bepaalt zelf hoe rijp je je avocado’s wenst te ontvangen: zacht en olieachtig die je direct kunt eten of avocado’s die nog even moeten rijpen. Je kunt een losse box bestellen of je box wekelijks of tweewekelijks thuis laten bezorgen. Je beschikt dan niet alleen altijd over de lekkerste avocado’s, maar ontvangt in dat laatste geval ook een leuke korting. Your Avojoy verzend je bestelling in speciaal ontwikkelde (avo)dozen die 100% recyclebaar zijn en speciaal zijn ontworpen om de avocado’s veilig te verpakken. Niet alleen gezond, maar ook duurzaam dus.

Gezonde vetten

Dat een avocado goed voor je is, dat wist je misschien al wel. Deze vruchtgroente bevat veel mineralen, vezels en onverzadigde vetten. Van die groene superfood krijg je dus goede vetten binnen. Doordat de avocado relatief veel vet bevat, levert het veel calorieën. Eén avocado levert zo’n 360 kcal en bevat 35 gram vet, maar dat is nog geen reden om deze vruchtgroente te mijden in je caloriearme dieet. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar deze goede vetten zijn niet dikmakend. Deze vetten stimuleren juist de vetverbranding en spieropbouw. Bovendien hoef je natuurlijk niet het groene superfood in één keer op eten. Je kunt ook een halve of een kwart gebruiken en de rest bewaren. Geniet van avocado’s en geef je gezondheid een boost!

Onder Food vind je nog meer lekkere en simpele recepten.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo