Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Persoonlijk

Meer leefruimte met een veranda

Onze buren laten hun tuin verbouwen met een veranda in hun achtertuin. Zo kunnen ze in alle weersomstandigheden overdekt buiten zitten. Deze tuinverbouwing van onze buren heeft mijn man en ik aan het denken gezet. Zeker nu met de sneeuwval in april vragen we ons af of we niet meer genieten van de tuin als we een veranda laten aanbouwen. Onder een veranda kun je altijd terecht met zon en met sneeuw. In de zomer kun je de schaduw opzoeken, maar in de winter zie ik mezelf al gezellig zitten met een dekentje en een heather. Ook lijkt de veranda mij een fijne thuiswerkplek. Nu werk ik vaak op de zolderkamer of aan de keukentafel, maar ideaal is dat niet. Met een veranda zouden we een nieuwe werkplek kunnen creëren.

Vrij uitzicht op de tuin

Zo zijn we ons gaan toch maar eens gaan verdiepen in de wereld van veranda’s. Veranda’s kom je in allerlei verschillende soorten termen tegen. Synoniemen voor veranda zijn bijvoorbeeld: terrasoverkapping, overkapping en tuinoverkapping. Als je een veranda combineert met perfect sluitende voor- en zijwanden dan spreek je over een tuinkamer. Het is een afgeschermde, maar niet-geïsoleerde leefruimte die bescherming biedt tegen weersinvloeden zoals wind en regen.

Een belangrijke voorwaarde vind ik vrij uitzicht op de tuin. We wonen aan het water en ik geniet ervan om vrij uit te kijken. Als ik me inbeeld hoe de veranda eruit zou moeten zien, dan denk ik aan een glazen schuifdeur en een moderne uitstraling. Door een glazen schuifdeur is de veranda afsluitbaar. Daarnaast oogt een glaswerk ruimtelijk, laat veel licht door en beschermt tegen weersinvloeden zoals wind en regen Een glazen schuifdeur is een schuifbare deur die bestaat uit helder glas en hoogwaardig aluminium. Andere benamingen voor een glazen schuifdeur zijn ook wel glazen schuifdeur, glazen schuifpui of glasschuifwand.

Waardevolle investering

‘Door de veranda stijgt ook nog eens de waarde van ons huis’, is één van de argumenten van mijn man. Op een grote verbouwing zit ik niet te wachten. Een veranda van goede kwaliteit kan de waarde van je woning doen stijgen, omdat het een best gewilde ruimte is. Met een ruime tuin wordt het dan ook zeker gezien als pluspunt. Maar ik ben niet van plan om ons huis te verkopen dus gaat het me vooral om het plezier dat we er zelf aan zullen beleven. Het kostenplaatje zal daarom wat mij betreft toch de doorslaggevende factor zijn. Maar ik ben er zeker van overtuigd dat een veranda een relatief eenvoudige manier is om onze leefruimte aanzienlijk te vergroten.

Wellicht ook interessant: Groen in huis.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo