Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Lunch

Salade met geroosterde kikkererwten

Deze salade geeft me altijd lekker veel energie. Daarom vind ik het een heerlijke lunch voor op een dag met een druk middagprogramma. Voordat ik de kinderen uit school haal en met de bakfiets naar de andere kant van de stad fiets bijvoorbeeld. Het roosteren van de kikkerwten kost wat voorbereidingstijd, maar de oven doet het meeste werk moet je maar denken. Ik maak vaak meteen een grote portie en bewaar wat geroosterde kikkererwten voor een gezond tussendoortje op een later moment.

Ingrediënten

Voor deze salade met geroosterde kikkererwten heb je nodig:
gemengde salade
kikkererwten (400 gram)
linzen (naar smaak)
1 el olijfolie
1 el paprikapoeder
1/2 avocado
zout (naar smaak)
paar druiven
evt. slasaus
Mijn boodschappen haal ik meestal bij de Jumbo.

Bereidingswijze

Verwarm de (hete) lucht oven op 200 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel even af met koud water. Laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten met de olijfolie, paprikapoeder en zout in een kom. Verdeel dit mengsel over een met bakpapier bedekte bakplaat. In ongeveer 30 minuten rooster je de kikkerwten goudbruin en knapperig.

De gemengde salade meng je eventueel met slasaus. De avocado snij je in plakjes en de druiven snij je door de helft. Vervolgens voeg je de avocado, druiven en linzen toe aan de salade. Ook de inmiddels ietwat afgekoelde kikkererwten voeg je toe aan je salade. Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar meer gerechten? Neem eens een kijkje in mijn Eetdagboek.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo