Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Watersport

World Cleanup Day

sup clean up

Tijdens de wereldwijde opruimactie World Cleanup Day zetten mensen uit meer dan 190 landen zich in voor een grote schoonmaakbeurt van onze planeet. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. World Cleanup Day is al jaren geleden in Estland ontstaan. Daar verenigden 50.000 mensen zich om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Dit simpele idee is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met miljoenen vrijwilligers. In Nederland wordt World Cleanup Day georganiseerd door IVN Natuureducatie en gesteund door heel veel bedrijven en organisaties.

Sup cleanup in Woerden

Al een paar jaar op rij organiseert Sportsaeck een sup cleanup in het centrum van Woerden. Dit is zwerfafval grijpen vanaf het water. Voor deze activiteit stelt Sportsaeck kosteloos supboards beschikbaar. Met een afvalgrijper en grote emmer ga je op pad om vuil uit het water te vissen.

Vorig jaar deed ik mee aan deze actie in de stromende regen. Een enorme tegenstelling met deze World Cleanup Day waarbij de temperaturen hoog zijn en het zonnetje goed schijnt. In misschien het laatste zomerse weekend van dit jaar ging ik samen met mijn mannen en vrienden het water op om ons in te zetten voor een schonere planeet. Het is een leuke en effectieve manier om sportief bezig te zijn én het water schoon te maken.

Vorig jaar deed ik een Sup Cleanup in de stromende regen. Je leest en ziet het hier!

Opruimen met een missie

Deze activiteit tikte alle boxen aan. Meehelpen aan een schonere wereld, quality time met het gezin, gezelligheid met vrienden, actief zijn op het water en ontspanning in het zonnetje. We hebben van alles uit het water gevist: blikjes, plastic zakken, speelgoed, houten balken, een borstel, kinderspeelgoed en een batterij. Nadat we de troep uit het water hadden gevist, genoten de jongens van een plons in de Singel.

Zwerfafval opruimen is een activiteit waarmee je een groot verschil kan maken. Niet alleen op World Cleanup Day, maar het hele jaar door kun je in actie komen en jouw omgeving schoon houden. Pak jouw afvalgrijper, trek je handschoenen aan en laat geen afval liggen!

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo