Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Skaten / Sport

Skaten in het Groene Hart | Lopikerwaardroute

Op een vroege zaterdagochtend vertrokken een vriendin en ik richting Montfoort om de skateroute Lopikerwaard te skaten. Officieel start deze route bij de skeelerbaan aan de Podiumweg in IJsselstein, maar de route kan ook gestart worden bij het gemeentehuis van Montfoort. We waren natuurlijk échte fitgirls geweest als we vanuit Woerden ook naar Montfoort waren geskate, maar die marathon op skates doen we later dit seizoen. De Lopikerwaardroute is 20 kilometer lang en loopt grotendeels over goed asfalt dwars door de weilanden.

Door de polder

Nadat we onze auto hebben geparkeerd en de skates aan hebben, gaan we richting de provinciale weg. Vanaf daar pakken we de officiële route van de Lopikerwaardroute op en gaan we richting Benschop. We skaten over een breed fietspad. Het asfalt is goed en het tempo zit er lekker in. Voor we het weten, zijn we al in Benschop. Een klein polderdorp dat zich uitstrekt over en paar kilometer. We skaten een stuk over de gewone weg en deels over een fietspad, waarna door gaan naar IJsselstein.

Al gauw begeven we ons weer in het groen van de weilanden met hier en daar een boerderij. De ene na de andere tractor komt voorbij. In het begin vond ik dit een beetje spannend, maar de weg is breed genoeg. Dit is het mooiste gedeelte van de route. Al gauw is Montfoort weer in zicht. We moeten een klein stuk over klinkers wat niet prettig skate, maar dat is eigenlijk het enige stukje op de hele route wat beter kan. Met 20 kilometer in de benen, komen we weer aan bij de auto en hebben we de Lopikerwaardroute er al weer op zitten. Een mooie landelijke route die, op wat tractors na, heel rustig is.

Meer inline skaten

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo