Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Er op Uit / Kids / Natuur / Sport / Wandelen

Wielrevelt winter speurtocht van OERRR

Het is een grauwe, druilerige zondagmiddag. We hebben al een filmpje gekeken en eindeloos met de Duplo gespeeld. Verder hadden we geen plannen, maar wel zin om een frisse neus te halen en lekker te bewegen. Toevallig zag ik de dag ervoor, dat Natuurmonumenten een Warm Welkom bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens organiseert. Warme chocolademelk, marshmallows roosteren, een speurtocht en op excursie met de boswachter. Zo hebben we een leuke middag in de natuur én kom ik dichterbij mijn stappendoel met de speurtocht en/of excursie. Win win!

Speurtocht

We worden opgewacht door vriendelijke boswachters met warme chocolademelk en krijgen een stok met marshmallow om te roosteren. Ik sla over, maar wat een warm ontvangst! Mijn jongens kunnen niet stilzitten en gaan het liefst direct met de speurtocht beginnen.

Langs de wandelroute zijn bordjes verstopt met een silhouet van een dier en een cijfer. Het is de bedoeling dat je de juiste foto bij het silhouet zoekt en zo de puzzel oplost. De wandelroute gaat over een betonnen wandelpad, een grasveld én een balk over de sloot. De bordjes zijn verstopt op het erf van Hoeve Wielrevelt. Mijn jongens vliegen alle kanten op en al gauw vinden we bijna alle bordjes. Met een tip van de boswachter vinden we ook de laatste twee bordjes. De jongens kregen zelfs nog een leuke verrassing.

Het was heerlijk om even in de natuur te zijn. De route ging van een verhard pad, naar een grasveld en we moesten een sloot oversteken door over een balk te lopen. Voor onze jongens was het uitdagend en ze vonden het erg leuk. Een geslaagde middag in de natuur met beweging!

De speurtocht kun je de hele winter nog doen. Voor 2 euro te koop bij Gasterij Wielrevelt in Haarzuilens.

Gasterij Wielrevelt, Thematerweg 10D 3455 SN Haarzuilens.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 37 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo