Zoeken...
TOP
Er op Uit Kids Sport

Klimmen bij Play-in Utrecht

Klimmen is iets dat ik niet eerder heb gedaan. Maar alleen door nieuwe dingen te proberen, kun je je grenzen verleggen. En nee, bij klimmen denk ik nou niet echt aan een veilige comfortzone. Ik heb geen hoogtevrees, maar het is best een behoorlijke uitdaging. In de Play-in in Utrecht ben ik uit mijn comfort zone gestapt én heb ik mijn grenzen verlegd. Nieuwe dingen ondernemen vind ik best spannend, maar ook leuk. Om altijd maar te blijven hangen in wat ik al ken, wordt een beetje saai. Ondanks mijn angst heb ik het toch gedaan. En dat voelt goed. Hiermee heb ik mijn goede voornemens meteen in de praktijk gebracht!

De Climb Walls is onderdeel van Play-in, dat gevestigd zit in The Wall in Utrecht. Het is goed bereikbaar, voldoende parkeergelegenheid en de eerste twee uur parkeer je gratis. We zijn hartelijk ontvangen bij de balie en kregen een bandje om onze pols dat toegang geeft tot het klimgedeelte. Vanaf vier jaar kun je klimmen op eigen niveau.

Nieuwe dingen ondernemen is spannend

Mijn jongens zijn gek op bewegen én avontuur. Daarom is het leuk om met elkaar sportieve activiteiten te ondernemen. En laten we nou dichtbij de grootste indoor bewegingswereld van Nederland wonen. Voor de hele familie is er wat leuks te doen in de Play-in in Utrecht. Je kunt eindeloos springen op diverse trampolines, de kleinste kinderen vermaken zich uren in de speeltuin in onderwater thema én je kunt de top bereiken van verschillende klimmuren. Niet alleen kinderen vermaken zich hier uitstekend, ook voor volwassenen is het één grote speeltuin. Ik heb mezelf uitgedaagd en mijn grenzen verlegd door samen met mijn schoonzus de hoogte in te gaan. Mijn jongens doken liever de onderwater wereld in, maar als ze iets ouder zijn dan zullen ze het jumpen en klimmen ook leuk vinden.

Fun, innovatief en veilig!

Bij de Climb-in werden we ontvangen door professionele begeleiders, die ons hielpen met de klimgordels en informeerde over het zekeringssysteem. Dankzij het zekeringssysteem heb je geen klimervaring nodig. Je ‘clipt’ jezelf vast en vervolgens kun je veilig naar boven klimmen. Dit ging heel makkelijk. Je kunt je, na het bereiken van jouw top, weer naar beneden laten zakken.

Er zijn acht verschillende klimmuren, waarbij iedere muur zijn eigen uitdaging en grepen heeft waarmee je naar boven klimt. Veel felle kleuren en diverse lichtjes maken de muren spectaculair. Je kunt zelf kiezen welke muur je wilt beklimmen. Begeleiding is aanwezig om je te helpen indien nodig. Daarnaast een ‘Stairway to heaven’ en een ‘Leap of faith’, waarbij je op flinke hoogte springt naar een stootkussen.

Voor de echte durfals is er nog een spannende challenge, de Vertical Drop Slide. Ik vond het klimmen al voldoende spannend, maar mijn schoonzus heeft alles gedaan. Voor de één is het spannend om met de moeilijkste route de top te bereiken en voor de ander is het al een overwinning om een paar meter omhoog te komen. Tot die laatste categorie behoor ik. Hoogtes en ik zijn gewoon niet zo’n goede combi.

Mijn ervaring met klimmen in de Play-in

Wauw, deze klimhal was een enorme uitdaging én een onvergetelijke ervaring! Ik ben geen held met hoogtes en vond het heel spannend om te klimmen. Ik was nieuwsgierig hoe hoog ik zou durven. Een paar meter boven de grond was voor mij al ver genoeg, maar dat geeft niet. De adrenaline gierde door mijn lijf. Je bepaalt zelf hoever je gaat en voor iedereen ligt de grens ergens anders. Ik ben trots op mijn eigen grensverleggende stoerheid en voel me moedig. Ik heb het toch maar even gedaan en daar krijg ik een enorme kick van. Het was een fantastische ervaring en ik heb er een positief gevoel aan over gehouden. Als jij van een uitdaging houdt, dan ben je bij Play-in in Utrecht absoluut aan het juiste adres en weet ik zeker dat je gaat genieten van deze activiteit!

Kijk hier voor meer leuke uitjes met kinderen

Stéfani gets fit
TAGS:,

«

»

Volg @stefani_getsfit