Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Wat zou Frida doen?

wat zou frida doen

De kaft van Wat zou Frida doen? is kleurrijk en aantrekkelijk. Een echte eyecatcher. Het zelfportret herken je misschien wel als één van de zelfportretten van de bekende Mexicaanse kunstenares of de naam Frida Kahlo roept herinneringen op van Oscar-winnende films. Frida Kahlo werd bekend om haar kunst, flamboyante persoonlijkheid en scherpe geest. Frida Kahlo is in trek bij jonge vrouwen. Die liefde gaat verder dan schilderijen: haar persoon spreekt ook tot de verbeelding. Ze wordt ook wel de selfie-queen van de twintigste eeuw genoemd, omdat ze meer dan 55 zelfportretten schilderde. Met haar unibrow was ze een opvallende verschijning, maar boven alles was ze inspirerende vrouw.

Arianne Davis vertelt in dit boek hoe Frida Kahlo zou handelen en leven in de hedendaagse tijd en hoe ze om zou gaan met de dagelijkse tegenslagen en uitdagingen. Maar vooral hoe ze zou blijven genieten van het leven en altijd in haar kracht zou blijven staan. Het is wel duidelijk dat de schrijfster gefascineerd is door Frida. Ik ben bekend met het werk van Frida, maar eigenlijk niet met haar verhaal. Vooral de ondertitel van het boek ‘Gids om met lef te leven’ heeft me nieuwsgierig gemaakt naar deze inspirerende vrouw.

Viva la vida

Laat je door Wat zou Frida doen? inspireren tot een wat avontuurlijker leven. Arianne vertelt het levensverhaal van Frida en plaatst haar gedachtengoed in de huidige tijd. Ze had geen rooskleurig leven, maar wist er toch altijd een positieve draai aan te geven. Taboeonderwerpen zoals miskramen en onvruchtbaarheid verwerkte ze in haar schilderijen. Ze gaf om vrouwelijkheid en creativiteit en uitte dit door gekleurde jurken te dragen en haar haren te vlechten met opvallende bloemen. Aan levenslust had Frida geen gebrek. Misschien laat je je inspireren door dit boek en trek je lering over wat het betekent om volop te leven. Om dankbaar te zijn voor elk moment van elke dag, tot in het kleinste detail, en lief te hebben zonder aarzeling. Dé les in dit boek is dat je gewoon jezelf mag zijn en dat je overtuigd trots op jezelf mag zijn.

Het boek begint met een persoonlijk stuk de fascinatie van de schrijfster voor de kunstenares. Daarna volgen er hoofdstukken met verschillende thema’s zoals zelfvertrouwen, pijn en creativiteit. Elk hoofdstuk eindigt met een vraag, zoals Wat zou Frida doen als ze een dosis zelfliefde nodig had? Wat zou Frida doen als ze een standpunt nodig had? De schrijfstijl is toegankelijk en leest prettig. Het is luchtig geschreven en voor mijn gevoel kom ik alles te weten over Frida. Ze was schilderes van beroep, maar uit dit boek blijkt dat voor Frida Kalho het hele leven een schildersdoek was.

Koop Wat zou Frida doen? bij je lokale boekhandel of via Bol.com (20 euro)

Wat zou Frida doen?
Arianna Davis
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021583099
juni 2021

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo