Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Na regen komt zonneschijn

In ‘Na regen komt zonneschijn’ neemt Alexandra Elle je mee in vijftien vriendelijke lessen van twijfel naar zelfliefde. Ik verwachtte een soort zelfhulpboek met opdrachten om meer zelfliefde te krijgen, maar het is een combinatie van een persoonlijk verhaal, wijze lessen en mooie gedachtesteuntjes. In dit boek heeft Alexandra haar persoonlijke zoektocht naar meer zelfliefde beschreven. Vanaf het moment dat ik het boek heb opengeslagen, ben ik geboeid en las ik onverstoorbaar door. Ik wilde het boek maar niet wegleggen. Elk vrij moment dat ik had, pakte ik het boek er weer bij om gauw verder te lezen. Met elke bladzijde leerde ik niet alleen Alexandra beter kennen, maar ook mezelf.

Gentle reminders for healing, courage, and self-love

Bemoedigende woorden en de juiste vragen

De vijftien lessen zijn verdeeld in vijftien hoofdstukken met een bijbehorend thema, zoals bevestiging, toewijding en vergeving.  Alexandra vertelt eerlijk en open over de obstakels, haar struggles, wat het beste heeft gewerkt voor haar en wat maakte dat ze de obstakels uiteindelijk overwon of ermee leerde leven. Tijdens het lezen van dit boek krijg je bewust en onbewust geweldige tips mee. De schrijfstijl van Alexandra is prachtig en zo herkenbaar. Soms lukt het me niet om gevoelens onder woorden te brengen, maar Alexandra slaat steeds de spijker op de kop. Het boek leest alsof je praat met een goede vriendin. Het is op een heel natuurlijke manier geschreven, alsof het je wordt verteld. Na regen komt zonneschijn zit vol bemoedigende woorden en de juiste vragen die je doen groeien in zelfliefde en veerkracht.

Dit boek raakt me. Gevoelens zijn ingewikkeld en moeilijk onder woorden te brengen. Alexandra verwoord dit op een buitengewone vriendelijke en toegankelijke manier. Dit boek is niet alleen een aanrader voor wie meer zelfliefde wil, maar voor iedereen die zich graag laat inspireren. In plaats van opdrachten te krijgen, stelt Alexandra je vragen die je zeker weten aan het denken zetten. Dit boek helpt je om wat vriendelijker voor jezelf te zijn en zet je aan tot acceptatie en geduld. Na regen komt zonneschijn is voor mij een grote bron van inspiratie. Dit is één van de weinige boeken die absoluut nog een keer van A tot Z lees.

Je hebt geen erkenning van buitenaf nodig om gelukkig, vrij en helemaal jezelf te zijn. Je hebt het recht om te vieren wie je bent. Geef jezelf toestemming niet perfect te zijn. Geef jezelf ruimte om je reis steeds opnieuw uit te stippelen. Je bent het waard om door jezelf vergeven te worden. Na de regen komt de zon altijd weer tevoorschijn.

Koop Na regen komt zonneschijn bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Meer boekreviews lees je via Boeken.

Na regen komt zonneschijn
Alexandra Elle
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021583273
2021

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo