Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Sport / Watersport

SupBootcamp

sup bootcamp

“Doe je mee met een lesje bootcamp op het water?” Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar ik hoefde er niet lang over na te denken. Bootcamp en suppen zijn allebei leuke manieren om fit te blijven en je conditie te verbeteren. Hoe tof is het om die twee te combineren in één training? GoSupWoerden en The Bootcamp Factory Woerden hebben hun krachten gebundeld en bieden gezamenlijk SupBootcamp aan op de Singel in het centrum van Woerden. Ik kreeg een primeur en mocht deelnemen aan de eerste les.

Ik hoef je niet te vertellen dat suppen dé watersport rage is van dit moment. Als je een keer op het board hebt gestaan, weet ik zeker dat je verkocht bent. Suppen is namelijk de perfecte combinatie van actie en ontspanning. Als je dit combineert met een pittige bootcamptraining dan heb je een goede fullbody workout met cardio en kracht. Door de onstabiele ondergrond moet je veel harder werken om je balans te houden. 

Bootcamp op het water

Aan het einde van een bloedhete dag fiets ik naar het centrum van Woerden. Ik ben lekker op tijd. Al gauw zijn ook alle andere deelnemers present en beginnen we de SupBootcamp met een warming up op het land. Het is een gemengd gezelschap met diverse ervaringsniveaus. Voor de één is het een eerste keer op de sup en de ander heeft al enige ervaring. De supboards liggen al in het water en na een korte introductie gaan we het water op.

In plaats van een peddel krijgen we een zak stenen en een touw mee. Ik lig languit op de plank en peddel met mijn armen in het water. Vervolgens gooi ik de zak in het water, zodat ik voor anker lig. De muziek galmt over het water, terwijl Paul van The Bootcamp Factory Woerden de eerste oefeningen voordoet. We doen verschillende oefeningen zoals een squats en deadlift. Doordat je je evenwicht moet bewaren, zijn de oefeningen zwaarder dan op het land. Hier heeft de trainer rekening mee gehouden. We doen korte circuits en wisselen lekker veel af.

Kopje onder

De SupBootcamp wordt uitdagender als we burpees doen. Ik raak mijn evenwicht kwijt en spring in het water. Met een grote glimlach kom ik weer boven. Met gemak klim ik weer op mijn board. We doen nog een rondje buikspieroefeningen en sluiten af met rekken en strekken. Veel te snel is de les voorbij gevlogen. Ik heb genoten en ervan overtuigd dat plezier is gegarandeerd in deze les. Je hoeft geen bootcamp en/of supervaring te hebben om mee te doen. Ik vind de les super toegankelijk, ook als je geen ervaring hebt. Vind je het toch een brug te ver om zomaar mee te doen? Volg dan eerst een bootcamptraining op het droge en/of neem deel aan een beginnersles suppen. Niet eerder ben ik in het water gevallen met suppen. Een supboard is namelijk best breed en je raakt er best snel mee vertrouwt. Mocht je angstig zijn om in het water te vallen dan moet je dat maar meteen als eerste doen. Dan heb je dat maar vast gehad en kun je daarna vooral lekker genieten!

Wellicht ook interessant

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo