Zoeken...
TOP
Nederland Reizen

Duurzaam ontspannen bij RØSTIG

avond rostig

RØSTIG is tot en met 30 september geopend op de Lingedijk 6 te Kedichem

Ben jij toe aan échte ontspanning, snak je naar adem of zoek je naar balans en een lekker plekje? Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen voor wat ultieme ontspanning. Op slechts een half uurtje rijden van Utrecht vind je één van de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Bij de unieke pop-up camping RØSTIG verblijf je midden in de natuur in een tipi of houten pod aan de oever van De Linge. En dat is niet alles, want bij je verblijf zijn allerlei activiteiten en workshops inbegrepen die bijdragen aan duurzame rust.

Wij zijn de ambassadeurs van de lage hartslag, de Zuidas van het Zen-gevoel en de Harvard voor hangmat-luieren. Wij zijn røststokers en blazen jouw stoom af.RØSTIG

Bijzonder overnachten aan de Linge

Na een stressvolle periode nodig ik een vriendin uit om samen even uit te rusten, bij te kletsen en op te laden. We laten de boel even de boel en treffen elkaar in Kedichem. Als je de snelweg achter je laat, slinger je via een idyllische dijkweg zo de natuur in. Grote wegen zijn er niet en de rust is meteen merkbaar in dit dorpje. Achter de Lingedijk ligt Lingelands met camping RØSTIG. Een verrassende plek die niet alleen via de dijk, maar ook via het water bereikbaar is.

Bij RØSTIG staat er een ruime pod voor ons klaar aan de rand van de Linge. Het is een super knus plekje waar zelfs elektra aanwezig is. Buiten staan er twee relaxstoelen, een vuurschaal én eigen kano. Hoe tof is dat? Het sanitair, de keuken met onder andere een pizza-oven en een lounge gedeelte delen we met onze medekampeerders.

Volop rust en ontspanning

We besluiten om eerst de camping een beetje te verkennen. Verspreid over de camping vind je hangmatten en chillplekjes. Via een trekvlot komen we aan bij het strandje en Terras Lingelounge waar je kunt genieten van een kopje koffie met wat lekkers of een heerlijke (vegetarische) lunch aan het water. Ook zijn er heerlijke banken met grote kussens waar je een boek kunt lezen in het zonnetje.

Bij een verblijf bij RØSTIG zit het gebruik van een kano inbegrepen. Hierdoor kun je al peddelend op avontuur gaan. De Linge is met 108 kilometer lengte misschien wel de langste rivier van Nederland. Er is van alles te ontdekken, denk aan onbewoonde eilandjes of wild aan de waterrand. Er zijn ook andere manieren mogelijk om het water op te gaan. Huur bijvoorbeeld een supboard of elektrisch motorbootje.

Eerst kanoën of toch een workshop?

Aan het einde van de dag staat er een heerlijk Indiaas buffet voor ons klaar. We nemen borden en bestek mee vanuit onze accommodatie en schuiven gezellig aan in de grote tent. Bij de prijs van je verblijf zijn de workshops inbegrepen. Per dag worden er twee tot drie workshops georganiseerd waar je vrijblijvend aan mee kunt doen. ’s Avonds horen we een gong waarmee we worden uitgenodigd om mee te doen aan een yoga workshop. Heel fijn, want zo hoef je niet op de tijd te letten.

Op het avondprogramma stond een ‘guided meditation’. Ik vond het niet gemakkelijk, omdat het iets heel anders is dan dat ik gewend ben om te doen. Het is niet zomaar stilzitten en voor je uit staren, maar je geeft aandacht aan de ervaring. Mijn gedachten en emoties gingen alle kanten op, terwijl ik mij steeds weer probeerde te concentreren op het hier en nu. Het was in ieder geval een bijzondere ervaring.

Bij RØSTIG draait alles om rust en natuur

Na de workshop begint het te schemeren en overal branden lichtjes op de camping. Het ziet er sprookjesachtig uit. Bij RØSTIG is volop ruimte voor ontspanning, tot rust komen en opladen. En daarbij staat gezelligheid voorop. Het is een heerlijke plek om in een hangmat te chillen en even niets te doen. Deze plek is ook bij uitstek geschikt om alleen te zijn en een paar dagen op jezelf te zijn. Je kunt meedoen aan de workshops, maar ook in de kano stappen, zwemmen, wandelen langs het water of fietsen met stoere elektrische fatbikes om nog meer van de omgeving te zien. RØSTIG is een heerlijke plek voor iedereen om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Meer overnachten in de natuur

Volg je mij al op Instagram?

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit