Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Voeding & Gezond Gewicht

Afvallen draait niet alleen om minder eten en meer bewegen. Er kunnen veel redenen zijn waarom je niet afvalt, terwijl je minder eet en meer beweegt. In het boek Voeding & Gezond Gewicht geeft Marjolein Dubbers inzicht in hoe dat werkt en wat je wél kunt doen. Het bereiken en behouden van een gezond gewicht wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Niet ieder pondje gaat door het mondje

Marjolein Dubbers schreef al meerdere bestsellers over hormonen en het immuunsysteem. Het verbaast mij niet dat het boek Voeding & Gezond Gewicht direct is binnengekomen op nummer 1 in de Beststeller 60, de officiële lijst met bestverkochte boeken. Veel vrouwen worstelen met hun gewicht en het bereiken van een gezond gewicht lijkt behoorlijk moeilijk. Volgens Marjolein Dubbers is dat grotendeels gebaseerd op verkeerde informatie. Wist je bijvoorbeeld dat je lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig heeft om vet te kunnen verbranden? En dat je darmflora een enorm grote invloed heeft op je gewicht? En dat uit onderzoeken blijkt dat gebruikers van light producten na een jaar zwaarder zijn geworden? Dit en nog veel meer ontdek je in het boek Voeding & Gezond Gewicht.

Lees ook: Voeding & Imuunsysteem

Met 13 makkelijke recepten

Dit boek is geen dieetboek. Je krijgt niet voorgeschreven wat je wel of niet mag eten. In korte hoofdstukken geeft Marjolein Dubbers uitleg van onderwerpen als de verslavende werking van voeding, insulineresistentie, crashdiëten en lightproducten. De schrijfstijl is heel prettig, het lijkt wel alsof je een tijdschrift leest in plaats van een boek. In de vormgeving zijn woorden omcirkeld die direct de aandacht trekken, zoals “hartig recept”, “niet de dikmakers” en “extra energie”. De alinea’s zijn meestal kort en er is veel gebruik gemaakt van kaders. In elk hoofdstuk vind je een makkelijk recept, zoals wortelmousse als ontbijt, groene pastinaak stamppot en frittata met zeekraal. Het laatste hoofdstuk moet je zeker niet overslaan. Hierin deelt Marjolein Dubbers de 7 richtingaanwijzers van Het Energieke Vrouwen Voedingskompas. Dit geeft praktische handvatten om aan de slag te gaan met het bereiken en behouden van een gezond gewicht én een leven te creëren waar je verliefd op wordt. Kortom, Voeding & Gezond Gewicht is een kleurrijk, makkelijk leesbaar boek.

Heb jij moeite om een gezond gewicht te krijgen en vooral dit te behouden? Heb jij misschien na de zoveelste poging om af te vallen (of om aan te komen) de moed zelfs maar opgegeven? Dan is dit boek voor jou.

Voeding & Gezond Gewicht | Marjolein Dubbers | Kosmos Uitgevers | EAN 9789043925716 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo