Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Vitaal ouder worden is zo gek nog niet

vitaal ouder worden is zo gek nog niet

Vitaal ouder worden is zo gek nog niet is het resultaat van het werk van de specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet. De honderden gesprekken in haar praktijk, de presentaties in wijkcentra en bibliotheken, de zoomsessies met collega’s: alles valt samen in deze complete gids om gezond te blijven, waarin preventie, medische klachten, medicatie en zingeving centraal staan. Het is een mooi boek, waarin zowel medische zaken besproken worden (van duizeligheid tot hartklachten), de meest gebruikte medicijnen, maar ook waar je op let als je nieuwe schoenen koopt en wat het betekent om meer alleen te zijn.

Preventie begint bij kennis

Oud worden we allemaal. We worden steeds ouder en wonen langer zelfstandig. Maar hoe blijf je zo lang mogelijk vitaal? Preventie begint bij kennis, aldus Ester Bertholet. Als je niet begrijpt wat er aan de hand is of weet hoe je lichaam functioneert dan is het lastig om zelf initiatief te nemen. Terwijl je gezond ouder worden voor een groot deel kunt beïnvloeden met jouw manier van leven.

Esther Bertholet: “Je kunt echt zelf veel problemen zelf voorkomen of verminderen, zonder dat je daar een hulpverlener bij betrekt. En bovendien kun je beter meepraten met hulpverleners als dat wel nodig is. Zo kun je beter en langer eigen regie houden en onafhankelijk blijven!” Dit boek biedt inzicht, inspiratie en oplossingen kan bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in ouder worden.

Een complete gids over vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden is zo gek nog niet bestaat uit zes verschillende delen. In deel 1 bespreekt Ester Bertholet de werking van organen en weefsels beschreven. De meeste voorkomende klachten bij ouderen komen aan bod in deel 2. In deel 3 vind je informatie over medicijnen en in deel 4 wordt leefstijl besproken. Aanpalende onderwerpen die niet meteen in de spreekkamer van de arts worden besproken, maar die wel relevant zijn voor je gezondheid komen aan bod in deel 5. Deel 6 gaat over zingeving.

Dit boekt kent een grote verzameling onderwerpen. Het is niet bedoeld om van voor naar achter door te lezen. En het vervangt ook niet een consult bij de huisarts. Het boek leent zich meer om in te bladeren en hier en daar een hoofdstuk te lezen. Het is geen ultiem naslagwerk, maar het kan je wel op het goede spoor zetten. Het bevat in ieder geval waardevolle informatie die iedereen zou moeten weten over zijn of haar lijf.

Ik ben zelf nog lang geen 55+, maar je hoeft ook niet tot je eerste grijzen haren te wachten om bezig te zijn met vitaal ouder worden. Dit boek heeft mij bijvoorbeeld ook geholpen om het ouder worden van mijn ouders beter te begrijpen. Vitaal ouder worden is zo gek nog niet is een geweldige bron van kennis en is vooral bedoeld om dingen uit te leggen, zodat je zelf meer kunt regelen rondom je eigen gezondheid.

Vitaal ouder worden is zo gek nog niet | Ester Bertholet | Scriptum | EAN 9789463192743 

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo