Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Kids / Leuke dingen / Reviews

Little Friends: Puppy Island

little friends puppy island

Bereid je voor op een geweldig puppy-avontuur in de game Little Friends: Puppy Island voor de Nintendo Switch. In deze kindvriendelijke game ben je op vakantie en verblijf je in het huis van je vriend Sam op een paradijselijk eiland. Sam is weg en heeft jou gevraagd om voor zijn puppy’s te zorgen. Als eerste maak je kennis met een prachtige Husky pup. Vervolgens leer je voor je pup te zorgen. Je kunt je pup aaien, wassen en voeren. Of laat je puppy uit terwijl je het prachtige eiland verkend.

Een ultiem puppy paradijs

Mijn jongens vragen iedere dag om een hond en ze waren dan ook door het dolle heen met deze nieuwe game. ‘Kijk dan mama, deze puppy is zoo schattig!’ Met de game Little Friends: Puppy Island kun je volop genieten van een ultiem puppyparadijs en je volledig onderdompelen in de snoezige wereld van puppy’s. Er zijn negen unieke hondensoorten te vinden, van labradors tot corgi’s. De ene pup is nog schattiger dan de andere pup.

Was en voer je puppy’s

In de game Little Friends: Puppy Island ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je pup. Heeft je pup een aai over zijn bol nodig of krijgt hij liever wat te eten? Je kunt het welzijn van je pup goed bijhouden door middel van symbolen. Een hartje voor aandacht, een voedselbak voor honger en een badkuip voor hygiëne.

Met wat brokjes en een balletje gooien is jouw pup weer helemaal blij. Mijn zoon stopt niet met het aaien van de pup. Wie houdt daar nu niet van? Aan aandacht en liefde komen deze digitale puppy’s dus niets te kort. Als je veel tijd met je pup doorbrengt, verbeter je de gehoorzaamheid, behendigheid en vriendelijkheid van je hond.

Dof je puppy op of graaf naar schatten

Mijn jongens hebben de grootste lol met het aankleden van hun pup. Je kunt je pup opdoffen met maar liefst 350 accessoires. Als je met je pup op ontdekkingstocht gaat over het eiland om je van alle stegen. Zo kun je nieuwe dingen vrij spelen, zoals een hoedje of een zonnebril. Binnen de kortste keren heb je een uitgebreide garderobe. Alleen al met het verkleden van de puppy’s kunnen kinderen zich uren vermaken.

Tijdens een wandeling op het eiland kun je schatten tegenkomen, maar ook obstakels. Met een spelen van een soort minigame kun je de obstakels omzeilen. Ook kun je allerlei activiteiten ondernemen met je pups. Mijn jongens vinden het frisbee park erg leuk. Frisbeeën met pizza’s is toch ook heel grappig? Als je het eiland hebt verkend, dan kom je altijd weer terug in het huis van Sam. Fijn is dat je met een druk op de knop terug in het huis bent en dus niet de hele wandeling ook weer terug hoeft te lopen. Je kunt je pup lekker borstelen of in bad doen na het buiten spelen.

Een digitaal huisdier heeft zo zijn voordelen

De game Little Friends: Puppy Island doet mij een beetje denken aan de Tamagotchi die ik als kind had. De game is een soort huisdieren simulatie. Zo’n digitaal huisdier heeft zo zijn voordelen. Ik hoef de vloer niet te dweilen nadat de puppy heeft gedronken of zijn poep op te ruimen tijdens een wandeling!

In de game zit veel tekst, maar helaas niet Nederlandstalig. Hierdoor hebben mijn jongens vaak een beetje hulp nodig. Als de game in het Nederlands beschikbaar zou zijn, was dit positief geweest voor hun leesvaardigheid. De controls zijn overigens niet complex en worden weergegeven in het scherm. Ondanks de taalbarrière hebben mijn jongens meteen door hoe het spel werkt.

Little Friends: Puppy Island – Nintendo Switch – Plaion

Meer games voor de Nintendo Switch

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo