Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Hardlopen / Natuur / Sport

Run For The Oceans 2022

10 minuten hardlopen = 1 opgeruimde plastic fles

Van 23 mei tot 8 juni doe ik mee aan Run For The Oceans, een wereldwijde beweging die is opgezet om bewustzijn te creëren over plastic zeevervuiling. Ik loop hard om te helpen een eind te maken aan plastic afval. Natuurlijk kun je individueel actie ondernemen, maar samen kunnen we impact maken. Door middel van sport hebben we de kracht om het onmogelijke te bereiken en tot positieve acties te inspireren om zo te helpen een eind te maken aan plastic afval. Voor elke tien minuten aan hardlopen die je bijhoudt tijdens Run For The Oceans ruimen adidas en Parley het gewicht van 1 plastic fles op.

Samen opruimen

Elke minuut verdwijnt de inhoud van een vrachtwagen aan plastic in onze oceanen. Als wij ons gedrag niet veranderen, zal er in 2050 meer plastic afval in de oceanen te vinden zijn dan vissen. De dreiging van het plastic probleem in onze oceanen is één van onze grootste uitdagingen. Samen met adidas ga ik actie ondernemen. Ik loop zoveel mogelijk kilometers die ik bijhoud via de running app van adidas om zo een kleine bijdrage te leveren.

Together, let’s run

“Ik loop hard om mijn thuis te beschermen.” “Ik loop hard om onze verbinding met de oceanen te behouden.” “Ik loop hard om een duurzamere toekomst te creëren voor onze volgende generatie.” Dit is slechts een greep uit de vele motivaties van deelnemers aan Run For The Oceans. Dit initiatief heeft al meer dan drie miljoen hardlopers over de hele wereld samengebracht.

Dit hardloopevent is niet de enige actie die adidas onderneemt om plasticvervuiling tegen te gaan. Zo maakt adidas ook collecties die zijn gemaakt van ten minste 75% onderschept plastic afval. Dit plastic afval wordt verzameld op afgelegen stranden in kustgebieden zoals op de Malediven. Dit plastic wordt gebruikt om een complete collectie schoenen, T-shirts, leggings en meer mee te ontwerpen.

Ready to make waves? Ontdek hoe je je kunt aansluiten bij Run For The Oceans.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo