Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Vandaag ergens op aarde

Het hele jaar door is de natuur aan het werk. Overal op aarde gebeurt er iets anders – er ontstaan wolken en het begint te regenen, een eekhoorn verstopt nootjes voordat het winter wordt, apen nemen een stoombad, een heel land kleurt roze, er verschijnt een maanboog achter een regenval, een vogel begint aan een vlucht die een jaar zal duren… Vandaag ergens op aarde is een prachtig geïllustreerd boek waarmee kinderen de natuurlijk leren begrijpen.

Een wonderlijke wereldreis

Van kaft tot kaft zit dit boek vol prachtige illustraties. Alleen al vanwege de illustraties wil je dit boek hebben. Ze zijn kleurrijk en gedetailleerd. Op elke bladzijde is wat te zien. Hoewel dit boek wordt gepresenteerd als een prentenboek voor kinderen, heeft het ook mijn hart veroverd.

Over elke maand lees je vier verhalen, elk uit een ander werelddeel. Je leest over dieren en locaties door de seizoenen heen. Het helpt kinderen dingen te begrijpen, zoals wanneer het op de ene plek koud en nat is en op een andere warm en zonnig. Maar ook ik doe een hoop nieuwe kennis op.

Lees ook: Het bizarre bottenboek

Een prachtige kijk op de natuur

Vandaag ergens op aarde begint met schattige apen die hoog in de Japanse bergen leven waar het hevig sneeuwt. Ze nemen met elkaar een bad in een warm meertje om warm te blijven. Mijn jongens zijn onder de indruk en bladeren gauw verder. We lezen over een eekhoorn die op zoek is naar zijn voedsel, sneeuwluipaarden in Afghanistan en een zee van sterren op de Malediven. Ook Nederland komt aan bod. In maart schieten de voorjaarsbloemen met miljoenen tegelijk uit de aarde en dat verandert het land in een golvende tulpenzee. Als je specifiek naar een dier of bepaalde plek zoekt, kun je het register achterin het boek gebruiken.

Dit boek is een prachtig cadeau voor kinderen die je wil aanmoedigen om onze verbazingwekkende natuurlijke wereld te waarderen. Dit boek laat je wegdromen over de schoonheid van onze planeet moeder aarde. Vandaag ergens op aarde is een schitterende schatkist vol prachtige natuurverhalen die zich vlak voor onze neus afspelen, jaar na jaar na jaar.

Vandaag ergens op aarde | Lucy Brownridge | Lemniscaat | EAN 9789047714545

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo