Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Het bizarre bottenboek

Waar zijn botten van gemaakt?
Wat is het grootste bot op aarde?
Hoe kunnen vogels met botten vliegen?
Hebben haaien botten?

In het fascinerende boek ‘Het bizarre bottenboek‘ leer je wat ieder skelet uniek maakt, van giraffen en dinosaurussen tot uilen en krokodillen. Wist je dat haaien, walvissen en slangen nog botjes hebben die vroeger poten waren? Dat vogels holle botten hebben en dat hun eieren dezelfde mineralen bevatten als hun botten? Dat meer dan de helft van jouw botten zich in je handen en voeten bevindt? Dat er spleten zitten in het bovenkaakbot van de Nijlkrokodil, waarin zijn ondertanden precies passen als hij zijn bek sluit?

Word een bottenexpert

In Het bizarre bottenboek neem je een kijkje in het lichaam van mensen en dieren, ontdek je hoe botten van vorm verschillen en leer je hoe we dankzij deze botten kunnen overleven. Met een heleboel interessante feiten en weetjes over bizarre botten word je zonder meer een bottenexpert. Het is dan ook een informatief boek bomvol kennis, maar de tekst is op een duidelijke en toegankelijke manier geschreven. De illustraties ondersteunen het begrip en maken het boek ook toegankelijk voor wat jongere kinderen met interesse in botten van mensen en dieren. Het bizarre bottenboek leent zich er uitstekend voor om keer op keer bij te pakken om te ontdekken welke verrassende dingen botten ons kunnen vertellen.

Over Anna Claybourne 

Anna Claybourne heeft meer dan 150 kinderboeken geschreven, over de meest uiteenlopende onderwerpen: van haaien en zwarte gaten tot het leven van Shakespeare, atoomsplijting en Griekse mythen en legenden. Bij Uitgeverij Lemniscaat verschenen van haar hand Waarom verdrinken vissen niet? en De menselijke trekjes van dieren.

Lees ook: Het Gruffalo en zijn vrienden buiten doe-boek

Koop Het bizarre bottenboek bij je lokale boekhandel of bestel via Bol.com

Het bizarre bottenboek
Anna Claybourne
Uitgeverij Lemniscaat
EAN 9789047713104
mei 2022
€ 14,99

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo