Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews

Kerstcircus Ahoy

 De 50e editie van het Kerstcircus vindt plaats van 25 december 2022 t/m 1 januari 2023

Het Kerstcircus Ahoy is misschien wel het bekendste en grootste kerstcircus in Nederland. Mijn ouders en kinderen trakteerde ik op een bezoek aan de 50e editie van dit grote indoor circus. Kerstcircus Ahoy biedt voor elk wat wils. Er is spanning, acrobatiek, magie, dressuur en natuurlijk een lach. Uit alle windstreken van de wereld komen de artiesten. Met een showprogramma van meer dan twee uur genoten we met volle teugen van het unieke en indrukwekkende circus.

De voorpret kan beginnen

De tickets voor het Kerstcircus Ahoy en een parkeerticket reserveerde ik online. Zo hoefden we niet meer te zoeken naar een parkeerplaats en liepen we in enkele minuten naar de hoofdingang van Ahoy. De deuren van het circustheater gaan een uur voor aanvang van de show open. Je kunt alvast je jas laten ophangen in de garderobe (of je neemt je jas mee in de zaal), drinkt gezellig wat in het Theater Café voordat de voorstelling begint. Er is ook volop lekkers verkrijgbaar, zoals een suikerspin, popcorn of een hot dog. Ook aan entertainment voor de kinderen is gedacht met een aantal kermisattracties. De ambiance is feestelijk en mijn jongens kijken hun ogen uit. Ze worden ook nog door opa en oma verwend met een lichtzwaard als souvenir. Na een toilet stop nemen we gauw plaats op onze zitplaatsen. Laat de show maar beginnen!

Een fantastische show met veel variatie

Kerstcircus Ahoy heeft een uitgebreid programma. Natuurlijk is een circus niet compleet zonder de grappen en grollen van een doldwaze clown. Maar we zien ook een act met olijke honden die de boel op stelten zetten, trommels en dans met Zuid-Amerikaans temperament, spectaculaire stunts op een motor en bijzondere illusies. Het meest onder de indruk waren de jongens van het BMX-spektakel door acrobatische free runners en de afsluitende act met motoren.

Zelf was ik nogal gecharmeerd van de Rotterdamse illusioniste Bianca Farla die met haar Showgirls of Magic de internationale top heeft bereikt en diverse prijzen in de wacht heeft gesleept. Ze heeft een spectaculaire show neergezet waarbij de dames elkaar op spectaculaire manier laten verschijnen, verdwijnen en verwisselen. Het is fun, dynamiek en origineel! Maar ook de performance van Karl Trunk en zijn paarden was prachtig. De show heeft een wervelend programma waarbij je ontzettend veel te zien krijgt.

Alle circusartiesten worden begeleid met live muziek, verzorgd door het orkest van Ingrid Schwarz uit Duitsland. Al decennialang zijn zij het vaste orkest van Kerstcircus Ahoy. De spannende, vrolijke of opzwepende muziek zorgt voor een extra dimensie. Een bezoek aan het Kerstcircus Ahoy was een feestje. Zowel mijn ouders, mijn kinderen en ik hebben allemaal genoten van een fantastische show. Kerstcircus Ahoy, komt dat zien, komt dat zien!

Lees ook: Kerststal Sint Jan in Den Bosch

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo