Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Mindset / Persoonlijk

Maak tijd voor jezelf

buiten spelen wilsumer berge

Wist je dat veel gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door een gebrek aan zelfliefde? Zelfliefde is erg belangrijk voor hoe je je voelt. Want als je van jezelf houdt, laat je je minder snel uit het veld slaan door dingen die om je heen gebeuren. En als je jezelf niet waardevol vindt, dan ben je minder snel geneigd om goed voor je lichaam te zorgen.

Het is belangrijk om jezelf te waarderen en tevreden te zijn met jezelf. Als je beter over jezelf denkt dan zorg je ook beter voor jezelf. Dan stop je geen troep in je lijf waarvan je weet dat het niets goeds doet. Dan kies je bewust en zorg je voor rust, beweging en goede dagelijkse verzorging. Tijd voor mijzelf heeft mij veel opgeleverd qua rust, energie en inspiratie. Ik hoop dat dit jou ook brengt. In deze blog deel ik hoe ik tijd maak voor mezelf.

Maak een ochtendwandeling

Door vroeg op te staan, creëer ik een moment voor mezelf. Ik begin mijn dag zonder verwachtingen, verplichtingen, vragen en verzoeken. Alleen ‘me, myself and I’ in de frisse buitenlucht. Na traumatische tropenjaren en drukke dagen als werkende moeder liep ik continu op mijn tenen en werd ik geleefd. Ik maakte geen tijd voor mezelf, sterker nog, ik cijferde mezelf compleet weg. Totdat ik voor mezelf koos. Door ’s ochtends de tijd voor mezelf te nemen, sta ik voor mijn gevoel 1-0 voor op wat de rest van de dag brengt. Meer wandelinspiratie vind je op wandel.nl.

Lees meer over mijn ochtendwandelingen: Vroeg opstaan en gaan!

Zet tijd voor jezelf in je agenda

Voordat je er erg in hebt, staat je hele agenda bomvol. Er was een tijd dat ik leefde naar mijn agenda, maar dat overkomt mij niet zo gauw meer. Ik zet namelijk regelmatig kruisen in mijn agenda. Dat zijn dagen/dagdelen waarop ik bewust geen afspraken maak. Ook kies ik bewuster waar ik ja of nee tegen zeg, omdat ik ook tijd wil doorbrengen met mijn gezin.

Een telefoonvrije avond

Ik ben blij als het een avond in de week lukt om mijn telefoon weg te leggen en niet bereikbaar te zijn. Door mijn telefoon ben ik de hele dag afgeleid, doe ik tien dingen tegelijk en check ik veel te vaak mijn social media. Continu komt er een stortvloed aan prikkels op je af en het is best lekker om even niet bereikbaar te zijn.

Tekenen en kleuren

Als een korte pauze van mijn dagelijkse beslommeringen ga ik graag tekenen en kleuren. Als kind heb ik eindeloos veel gekleurd. Dankzij mijn kinderen heb ik die hobby weer herontdekt. We kleuren veel met elkaar aan de eettafel. Ik vind het niet alleen leuk om te doen, maar het is ook nog eens goed voor je. Kleuren en tekenen stimuleren je hersenen, vergroten je zelfvertrouwen, verbetert je motorische en visuele vaardigheden, inspireert creatief denken en helpt nieuwe kansen en oplossingen te zien. Meer dan voldoende redenen om een kleurmomentje voor jezelf te pakken.

Maak het een onderdeel van je dag

Vliegen je dagen voorbij zonder dat je het gevoel hebt dat je tijd voor jezelf hebt? Lekker Netflixen of een serie kijken is misschien best een fijn moment, maar bedoel ik niet als moment voor jezelf. Als moment voor jezelf bedoel ik de mogelijkheid om in te checken bij jezelf. Om stil te staan bij je gevoel. Een moment voor jezelf hoeft geen dag te zijn, maar kan ook in vijf minuten. Zo kun je iedere dag een momentje voor jezelf creëren.

Lees meer blogs over Leefstijl

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo