Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Hardlopen / Sport

The MAY 50K, nu ook in Nederland!

Daag jezelf uit tussen 1 en 31 mei

The MAY 50K is een internationale fitness- en fondsenwervingsuitdaging om geld in te zamelen voor MS-onderzoek wereldwijd. Onderzoek dat van levensbelang is voor iedereen met MS nu en in de toekomst. Vorig jaar vond de eerste editie van The MAY 50K plaats. Meer dan 2000 mensen deden mee en zamelden al wandelend, hardlopend, rollend en fietsend maar liefst 374.000 euro in. Allemaal voor wetenschappelijk onderzoek naar MS om de ziekte beter te begrijpen, oorzaken en oplossingen te vinden en behandelingen te verbeteren. In Nederland leven circa 25.000 mensen met MS, wereldwijd wordt dit aantal geschat op 2,8 miljoen. Stichting MS Research zet zich samen met de Internationale MS Federatie (MSIF) in om MS achter ons te laten. Lees verder hoe je mee kunt doen.

Meedoen is simpel

Waar je ook woont, ongeacht je fitnessniveau, je beslist zelf hoe, wanneer en waar je de 50 kilometer in mei aflegt. Zolang het maar in mei is en je – minimaal – de 50 kilometer haalt. Elke stap die je zet, elke kilometer die je klokt, brengt ons dichter bij een MS-vrije wereld. Je kunt het alleen doen, met vrienden, familie of een team samenstellen met je collega’s of online volgers.

Via de website Themay50k.com kun je je aanmelden en een actiepagina aanmaken. Extra leuk is dat je ook je fitnessapp (Fitbit, Strava, MapMyFitness) kunt koppelen aan je actiepagina, zodat je jouw voortgang kunt delen met jouw donateurs. Wil je liever niet meedoen maar wel doneren? Neem dan een kijkje op mijn actiepagina.

The MAY 50K voor wetenschappelijk onderzoek

Stichting MS Research zorgt ervoor dat 33% van het geld dat je inzamelt wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en oplossingen voor (leven met) MS. De andere 67% wordt besteed aan internationaal MS-onderzoek, toegang tot zorg en behandelingen wereldwijd. Hierdoor zorgen we er samen voor dat we het MS-onderzoek, nationaal en internationaal, een stap verder brengen.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo