Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

Tips voor de aanschaf van een trampoline

‘Kijk eens wat ik kan, mama!’ Mijn jongens doen het liefst kunstjes op de trampoline van hun neef en nicht. Hun grootste wens is dan ook een eigen exemplaar in onze achtertuin. Maar als je op internet zoekt, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Het aanbod in trampolines is enorm en ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van klein tot groot, rond of een rechthoek, met of zonder veiligheidsnet. De keuzes zijn eindeloos. Een trampoline kopen is zo gedaan, maar hoe vind je nou de beste trampoline die voldoet aan jou wensen? In deze blog geef ik je een aantal praktische tips.

Wie waagt de hoogste sprong?

Als eerste is het goed om je af te vragen wie er gebruik gaat maken van de trampoline. Gaan alleen de kinderen springen of ben je als ouder ook van plan om mee te jumpen? Dan is het belangrijk om op het draaggewicht van het springkussen te letten. Daarnaast is natuurlijk het formaat van belang. Ja, het is ontzettend leuk voor de kinderen zo’n megatrampoline in de tuin, maar ik zou het een beetje teveel van het goede vinden als ik daardoor zelf niet meer in de tuin kan zitten. Bovendien is het advies om de trampoline op een vlakke ondergrond te plaatsen en 1,5 meter rondom vrij te houden. Een grote trampoline zorgt natuurlijk voor veel springplezier, maar het formaat hangt wel af van de ruimte die je hebt.

Veiligheid staat voorop

De volgende vraag is waar je de trampoline wilt plaatsen. Heb je een vaste plek in de tuin of blijf je liever flexibel? Ik vind zelf een ingegraven trampoline het mooist, maar deze kun je niet meer verplaatsen. Je hoeft trouwens niet zelf te graven, want vaak wordt er een ingraafservice aangeboden. Een ingegraven trampoline schijnt het meest veilig te zijn, omdat het springkussen op gelijke hoogte met de grond staat. Een veiligheidsnet is dan niet nodig, maar bij een hoge trampoline juist wel. Dat net zorgt ervoor dat de springende kinderen er niet af vallen. Je zit niet te wachten op een hersenschudding of gebroken pols. Daarom is het ook belangrijk om afspraken te maken over het springen, zoals niet met teveel kinderen tegelijk. Met de juiste veiligheidsmaatregelen kun je als ouder met een gerust hart de kinderen lekker buiten laten spelen.

Een trampoline is vooral heel leuk

Niet alleen het jumpen op de trampoline zorgt voor uren plezier, maar wacht dacht je van lekker luieren op het doek? Trampolinespringen is een leuke manier om te bewegen en een goede training voor je spieren. Als je een trampoline koopt, kan het natuurlijk nooit kwaad om hem goed te onderhouden. Sommige onderdelen moet je ook na zoveel tijd laten vervangen, zoals de beschermrand en de veren. Als je dat doet dan heb je vast jarenlang plezier van je trampoline!

Lees ook: Er gaat niets boven de e-bike

Afbeelding: Pexels.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo