Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Reviews / Sport / Watersport

Suppen op de Vinkeveense plassen

Onder de rook van Amsterdam en midden in de natuur vind je de Vinkeveense Plassen. Prachtige natuur, kraakhelder water, een centrale ligging in de Randstad en veel recreatievoorzieningen. Niet voor niets razend populair. De plas leent zich uitstekend voor een boot- of kanotocht. Wat je misschien nog niet wist, is dat het water van de Vinkeveense Plassen het schoonste water van Nederland is. Kortom, een perfecte plas om te zwemmen. Ook komen duikers van heinde en verre om hier het onderwaterleven te ontdekken. De natuur en het water kun je mooi bekijken vanaf het vaste land, maar nog leuker is om dit unieke gebied op het water te verkennen.

De Vinkeveense Plassen, een eldorado voor de watersporter!

Uit ervaring weet ik dat suppen een leuke manier is om actief te ontspannen. Het leek me ook tof om mijn gezin dit te laten ervaren. Met mijn gezin ga ik graag op pad. Vooral lekker buiten zijn in de natuur, daar genieten mijn kinderen ook zichtbaar van. Ik nam contact op met Tijn van SUP-Culture of het mogelijk is dat onze kinderen mee gaan op het board. Zeker weten, aldus Tijn, een supboard is lang en een kind past met gemak voorop. Zwemvestjes zijn te leen.

Sup-Culture

Bij SUP-Culture kun je terecht voor sup-les, sup-yoga, sup-fit, tours of je huurt een supboard om zelf de omgeving te ontdekken. Tijn is zijn bedrijf gestart vanwege passie en liefde voor watersport en de vrijheid die je ervaart als je op het water bent. SUP-Culture is gevestigd op het terrein van Zwier, waar je naast vergaderen en werken in de groepslocatie, ook kunt zwemmen, varen, logeren en ontspannen in twaalf luxe ingerichte Bell-tenten. Er wordt vegetarisch gekookt uit eigen moestuin en er hangt een ontspannen sfeer.

Do whatever floats your board

We rijden door de slagbomen en parkeren de auto op het parkeerterrein. Het kantoor van SUP-Culture, een felgroene caravan, is een ware blikvanger. De boards liggen al voor ons klaar in het water, maar eerst krijgen de jongens een zwemvest aan. Om onze spullen droog te houden, nemen we een dry bag mee. Als mijn man en ik ons evenwicht hebben gevonden op de plank kruipen de kinderen voorop. ‘Het beste plekje op het board.’ Ze vinden het fantastisch.

Actief ontspannen

Tijn gaat met ons mee de Vinkeveense plassen op. Mijn man supt voor het eerst en ik ben ook niet zo ervaren. Het geeft ons een veilig gevoel als een ervaren instructeur ons begeleidt op het water, zeker nu de kinderen mee zijn. Tijn is gecertificeerd als sup- instructeur en heeft ook een training voor reddingszwemmen afgerond. Mijn kinderen kijken hun ogen uit. Druk wijzen ze naar alles wat ze zien, zoals eenden en vogels. We suppen langs verschillende ‘landjes’ met (vakantie)woningen. Op een supboard heb je aardig wat bekijks. Er wordt gezwaaid en vriendelijk gedag gezegd.

Het water is heel helder. Naast veel waterplanten, zag ik zelfs rode rivierkreeften op de bodem. We suppen door smalle riviertjes omringt door riet. Ik krijg een beetje het gevoel alsof we op de amazone suppen. Welkom in de jungle van Vinkeveen, aldus Tijn. Je bent hier inderdaad midden in de natuur. Het leuke van suppen op de Vinkeveense plassen is dat je hier niet één route hebt, maar je kunt rond diverse eilandjes suppen wat het extra bijzonder maakt.

Suppen door de jungle van Vinkeveen!

Met de kinderen voorop de plank is suppen een goede work out. Het verbaast me dat het hen lukt om stil te zitten al wiebelt de plank af en toe gevaarlijk. Uiteraard heb ik daar rekening mee gehouden en heb ik handdoeken en droge kleding meegenomen. We kunnen natuurlijk niet verwachten dat de kinderen uren stil op de plank blijven zitten. Het water is fris, maar niet koud. In een uurtje hebben we een mooi tochtje gemaakt en spelen we nog even in het water. We hebben vooral veel lol gehad en genoten van deze toffe belevenis in de prachtige natuur met ons gezin. Volgens Tijn is suppen tijdens zonsopgang of -ondergang ook heel speciaal. Ik denk dat ik nog wel eens terugkom om ook zo’n mooi moment op het water te ervaren.

Meer blogs over suppen en andere sporten vind je onder Sporten. Volg me dan op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo