Zoeken...
TOP
Leefstijl Mindset Persoonlijk

Mijn sleutel tot succes

Ik verlangde altijd naar slank zijn. Als ik slank zou zijn, dan zou alles goedkomen. Als mijn benen dun zouden zijn, zou ik gelukkiger zijn. En mijn leven zou mooier en spannender zijn als ik slanker was. Ik had een ideaalbeeld dat verder ging dan alleen maar een mooi lichaam. Mijn eigenwaarde en zelfbeeld hing af van hoe mijn lichaam eruit zag.
Ik dacht altijd negatief over mezelf en in de spiegel walgde ik van mezelf. Ik zag alleen maar de negatieve dingen en ik vond mezelf nooit goed genoeg. Dit gevoel maakte me verdrietig en het zorgde ervoor dat ik minder plezier beleefde aan de dingen die ik eigenlijk heel leuk vond. In gezelschap werd ik een teruggetrokken persoon. Zonde ja, dat is duidelijk. Hoe vaker je negatieve dingen tegen jezelf zegt, hoe meer je erin gaat geloven. Je hebt jezelf een soort van nieuwe waarheid aangepraat.

Doen en laten

De confrontatie met mijn lijf wilde ik liever niet aangaan. Ik schaamde me en daarom droeg ik vaak zwart en lange vesten. Zwart kleedt af, valt niet zo op en met lange vesten kon ik mijn heupen en billen goed verstoppen. Naar mate mijn gewicht toenam, werd mijn kleding steeds wijder. Daar kon ik mijn lelijke, dikke lijf in verbergen. Shoppen vond ik vreselijk, want nooit paste iets. “Niet naar de maat kijken schat, maar naar de pasvorm.” Mijn ouders en vriendinnen hebben me nooit het gevoel gegeven dat ik minder was door mijn gewicht. Ik praatte het mezelf aan.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them

Die negativiteit en onzekerheid vrat energie. Het was supervermoeiend en ik had er genoeg van. ik besloot dit patroon te doorbreken. Ik besefte dat ik zelf in actie moest komen om te veranderen. Niemand anders zou dit voor mij doen. Ik moest de confrontatie met mezelf aangaan. In plaats van afwachten en zwelgen in zelfmedelijden moest ik aan de bak. ‘Als je iets wilt in het leven, dan moet je ervoor werken.’ Ik hoor het mijn ouders nog zeggen. Wat ik destijds niet besefte, is dat het niet om schoolresultaten ging, maar om mij als persoon. De focus legde ik op mindset. Die negatieve inslag op alles moest ik veranderen. Geforceerd begon ik mezelf elke dag een compliment te geven. Iets wat ik eerder nooit deed. Het voelde zo onwennig om mezelf een schouderklopje te geven. Toch zette ik door en stak tijd en energie in positief denken. Die positiviteit zorgde tot mijn verrassing al gauw voor een fijner gevoel. Ik vergelijk mezelf minder met anderen en zet mezelf vaker op de eerste plaats. Oók als dat betekent dat ik anderen daarmee teleurstel. Ik focus me op mijzelf.

Heb jezelf lief

Ik zorg beter voor mezelf. Goede voedingsstoffen, dagelijks bewegen en sport waar ik energie van krijg, bewust ontspannen, genoeg slapen, positief denken en genieten. Een lesje body combat bijvoorbeeld, maar ook een avondje bankhangen. Gezond eten is geen strijd meer. Ik wil het beste voor mijn lichaam dus ik ben veel beter in staat om gezondere keuzes te maken.
Slanker zijn, heeft mijn leven niet zo zeer veranderd. Al zijn de voordelen van slanker zijn zeker merkbaar. Ik beweeg veel makkelijker en shoppen is een stuk leuker geworden. 

Once your mindset changes, everything on the outside will change along with it

Voor mij was er een mentaliteitsverandering nodig om voor mezelf te durven zorgen. Mijn manier van denken, heeft mijn leven veranderd. Ik ben bewuster gaan leven. Ik laat me minder snel uit het veld slaan door dingen die om me heen gebeuren. Wanneer je positief in het leven staat en van jezelf houdt, straal je dat ook uit. Eerder schreef ik al dat niet iedereen is geboren met het positiviteitsgen, maar dat betekent niet dat je het daarbij moet laten zitten. Bewustwording en bereidheid om ervoor te willen werken. Om elke dag iets te doen, te laten en energie te steken in een actiever, gezonder en gelukkiger leven. Het is een proces dat tijd kost. Gun jezelf die tijd om je bewust te worden, positief te denken en meer liefde te voelen voor jezelf. De rest volgt vanzelf.

Armbandjes en tijdelijke tattoo: Love Ibiza
Tipitent: Festipi

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit