Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leefstijl / Overig / Persoonlijk / Producten / Reviews / Sport

Samen steppen met mijn kids

Mijn kinderen houden van bewegen. Met een paar weken begonnen ze al te rollen en voor hun eerste verjaardag zetten ze hun eerste stapjes. Het liefst zijn ze dan ook buiten. Rennen, fietsen, skelteren en sinds kort ook steppen. Mijn jongste zoon vroeg een step voor zijn 4e verjaardag. We kozen voor de Micro Step mini in zijn lievelingskleur groen. Deze step is geschikt voor peuters en kleuters en heeft een leun en stuur mechanisme, waardoor je met je gewicht stuurt. “Het geeft kinderen het gevoel door de straten te surfen”, aldus Micro Step. We hebben ook direct onze oudste zoon verwend met een rode Micro Step maxi, zodat ze samen kunnen steppen en geen ruzie hoeven te maken. Maar dat wil ik ook wel, dacht ik. Micro Step biedt een enorm assortiment steppen voor jong en oud. Ik had niet eerder gedacht aan een step voor mezelf, maar met mijn Suspension brons step ik nu samen met mijn jongens door de buurt. Ik vind het fantastisch!

Bewegen is gezond

Dat mijn kinderen veel bewegen en naar buiten gaan, vind ik belangrijk. We hebben een fijne tuin met grote zandbak en wonen in een kindvriendelijke buurt. Aan het einde van onze straat is een pleintje met een kleine speeltuin. Daar zijn we dan ook veel te vinden. Het pleintje wordt in gebruik genomen als race circuit en de jongens vermaken zich eindeloos met rondjes fietsen, skelteren én steppen. Steppen is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond. Steppen is eenvoudig en zo leren kinderen om hun evenwicht te bewaren, net als bijvoorbeeld een loopfiets. Zo is de overstap naar een normale fiets vaak gemakkelijker. Daarnaast zorgt steppen voor de nodige beweging, terwijl het niet voelt als sporten. Steppen heeft een hoge fun factor! Dat is in dit tijdperk met televisie en tablet een fijne bijkomstigheid.

Wandelen vind mijn jongste zoon helemaal niets. Ook hiervoor is de step ideaal. Met een step hoeft hij minder te lopen, waardoor het plezier toeneemt om een blokje om te gaan of een boodschap te halen. Mijn man en ik kunnen in een lekker tempo door blijven lopen. Een step is ook ideaal om mee naar school of werk te gaan. De steppen zijn opvouwbaar en compact, waardoor we ze makkelijk overal mee naar toe nemen. Zo weet ik zeker dat de steppen mee gaan op vakantie.

Iedereen is altijd onderweg ergens naartoe.

Micro mini en maxi deluxe

De mini en maxi deluxe zijn stevige steppen met een mooie afwerking. De steppen van Micro Step staan bekend om de hoge kwaliteit van de materialen en om het moderne, sportieve design. De steppen worden in allerlei vrolijke kleuren aangeboden. We hebben gekozen voor de steppen met witte LED lampjes in de wielen. Zo zijn de jongens goed zichtbaar, bijvoorbeeld als we na het eten nog even naar buiten gaan. De Micro mini deluxe weegt nog geen 2 kg waardoor de step makkelijk te dragen is. De Maxi Micro Deluxe step is ontwikkeld voor kinderen van 5-12 jaar. Mijn oudste zoon is net vijf jaar geworden dus hij kan er mooi nog een tijd mee vooruit. Ideaal is het verstelbare stuurtje, zodat de step met je kind kan meegroeien. Zo heb je er nog langer plezier van.

Het is even ontdekken hoe je moet sturen, want je stuurt door je gewicht te verplaatsen. Naar links met je gewicht is naar links met je step. De step stuurt hierdoor uitermate veilig en stabiel door de bochten. Mijn kinderen hadden dit vrij snel door. Je remt door met je voet op de rem boven het achterwieltje te gaan staan, maar mijn jongens gaan liever sneller dan snel.

Micro Step Suspension

Voor mijzelf koos ik voor de Micro Step Suspension, een waanzinnig mooie step! De Suspension is volledig van aluminium en dus erg licht in gewicht. De kleur brons vind ik stoer én vrouwelijk. Deze step is uitgerust met een geveerde voorvork, verende achterwielophanging en grote wielen waardoor hij soepel rijdt. Daardoor is hij zeer comfortabel en perfect voor ruwer terrein of klinkerbestrating. Ideaal om achter de kids aan te sjezen door de wijk. De Suspension is niet alleen perfect voor het afleggen van kleine, maar ook voor grotere afstanden. Ook deze step is opklapbaar en dus makkelijk mee te nemen. Behalve dat ik het leuk vind om samen met mijn kinderen te bewegen, is het ook goed voor mijn conditie en spieren. Als je stept, maak je een soort lunge beweging. Zonder werk ik dus tijdens een tochtje steppen ook nog eens aan mijn been- en bilspieren. Geloof me, je been- en bilspieren voel je. Steppen lijkt me dus ook een goede fitness work out. Hier ga ik me nog in verdiepen en daar kom ik zeker op terug.

Tot slot

Steppen is lekker bewegen op een ontspannen manier. Zowel voor kinderen als volwassenen. Kinderen gaan meer bewegen als ouders enthousiast zijn over buitenspelen, actieve spelletjes en gezond gedrag. Daarom probeer ik dit ook dagelijks te stimuleren. Als ouder ben ik immers een rolmodel voor mijn kinderen. Door hen het ‘goede’ voorbeeld te geven door te bewegen en te sporten en hier zichtbaar van te genieten, is er een grote kans dat mijn kinderen dit gedrag overnemen. Dagelijks bewegen doe ik dan ook graag samen met mijn kinderen. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat we zo samen veel plezier maken.

Wist je dat er voor stunts speciale stuntsteps zijn? Lees ook: Micro MX Trixx stuntstep.

Micro Step | Binnen Brouwersstraat 36 | Amsterdam | www.micro-step.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo