Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Leefstijl / Overnachten / Reviews / Vakantie

Kamperen in de achtertuin

Deze zomer is anders dan anders. Op het allerlaatste moment hebben we onze vakantie naar Oostenrijk geannuleerd. Best gek dat we altijd maar ver weg willen, terwijl er dichtbij zoveel moois te zien is. Het voelt voor ons gewoon niet goed om nu te reizen. Daarom bedacht ik een minstens zo leuk alternatief: kamperen in de achtertuin. Om ons kampeerfeestje extra speciaal te maken huurden we niet zomaar een pop up tent, maar een tipitent van Festipi. Met deze tent is kamperen een feestje, een perfecte manier om te onthaasten én een unieke belevenis voor ons allemaal.

Huur een festipi en vier vakantie in je achtertuin!

Normaal gesproken zijn de tipi’s van Festipi de hele zomer te vinden op allerlei festivals. Dat is nu natuurlijk wel even anders. En daarom bedacht Festipi een uniek idee: Backyard Camping. Met kamperen in de achtertuin ben je van alle gemakken en luxe voorzien. Je maakt gebruik van je eigen keuken, sanitair en als je niet te ver in je tuin gaat zitten, is je wifi ook nog perfect. Voor de onervaren kampeerders zoals wij, is het huren van een tipitent ideaal. De mannen van Festipi brengen de tent, bouwen hem op en na je kampeeravontuur wordt de tipi ook weer afgebouwd. Je kunt de festipi zelfs laten inrichten. Je hebt er werkelijk geen omkijken naar. Festipi is eigenlijk een vorm van glamorous camping (glamping). Gewoon genieten!

Glamping in de backyard camping

Binnen no time is de tipitent opgebouwd en kan ons kampeeravontuur beginnen. De jongens zijn dolenthousiast en kunnen niet wachten om de tent in te duiken. Op de matjes en het luchtbed in de tent wordt al flink gestoeid, terwijl ik probeer om er een fijne slaapplek van te maken. Het weer zit mee en aan het einde van de middag genieten we voor de tent van een hapje en een drankje. Bij het buitenleven hoort natuurlijk ook de barbecue. We doen lekker makkelijk en bakken pizza’s op de Cobb. ‘Je hebt de slaapplek voor niets klaargemaakt hoor mama, we gaan echt niet slapen vanavond.’ Thuis hebben we een bepaald slaapschema, maar dat hebben we tijdens het kamperen niet nageleefd. Just go with the flow.

Say yes to new adventures

Als de zon onder gaat, krijgt toch de behoefte aan slaap de overhand. Mijn jongste zoon valt compleet uitgeput in slaap. Buiten slapen is niet alleen leuk en spannend, maar ook gezond. In de buitenlucht schijn je goed te slapen en kom je beter tot rust. Ik val in slaap met volop frisse lucht. ’s Nachts kan het behoorlijk afkoelen dus het is wel belangrijk om goed warm te blijven. Van de eerste zonnestralen op de tent en vogelgeluiden word ik heerlijk wakker.

Mijn jongste kleuter kijkt verschrikt rond als hij wakker wordt, maar als hij beseft dat hij in de tent ligt, glundert hij van trots. ‘Mama, we hebben in de tent slapen’. Zie je die aap en de olifant? Het was genieten, een geluksmoment en onvergetelijke herinnering. Kamperen in de achtertuin met Festipi heeft ons een heleboel plezier bezorgd, maar is ook budget proof. Als je dacht dat het huren van een tipitent een vermogen kost, dan heb je het helemaal mis. Voor twee nachten betaal je 60 euro, inclusief BTW, reiskosten en opbouwkosten. Slaap je, net als mijn oudste zoon, liever in je eigen bed? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ‘s nachts gewoon in je eigen bed te slapen en de tent te gebruiken voor extra vermaak gedurende de dag. Uren speelplezier gegarandeerd!

Festipi | www.backyardcamping.nl | Instagram | Hottub: Hottub2Go

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo