Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews / Sport / Watersport

Go Sup Woerden

Watersport is ongekend populair. Nederland is dan ook bij uitstek een watersportland. De talloze plassen, meren en rivieren maken ons land een droombestemming voor watersporters. Tegenwoordig is suppen helemaal hot. Sup staat voor Stand Up Paddling. Suppen is een toegankelijke watersport die eigenlijk overal kan waar water is en iedereen kan het leren. Je staat op een soort lange surfplank en met een peddel stuur je. Als je intensief peddelt, maak je er naast een ontspannend tochtje ook een goede work out van.

‘Iedereen moet zien hoe mooi Woerden vanaf het water is’

Het centrum van mijn woonplaats Woerden wordt omringd door de Singel. Bonita van der Panne zag een gat in de markt en startte in coronatijd haar eigen bedrijf: Go Sup Woerden. Iedereen moet zien hoe mooi Woerden vanaf het water is, aldus Bonita. Go Sup Woerden verhuurt supboards, maar je kunt ook een sup-les of een tour boeken. Je reserveert online of telefonisch. Je supboard kun je vervolgens ophalen bij Café Victoria aan de Stationsweg in Woerden. Na een korte instructie krijg je een kaartje van de Singel mee, steek je de weg over en kun je het water op. Je persoonlijke spullen kun je achterlaten in Café Victoria. Een waterdicht hoesje voor je telefoon en eventueel een (kinder)zwemvest zijn beschikbaar.

Suppen voor beginners

Ik heb nog niet eerder gesupt, maar het lijkt me een toffe manier om actief buiten bezig te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet in het water belandt? Om de juiste techniek te leren besluit ik om samen met een vriendin sup-les te volgen bij Bonita. De basis van het suppen begint met een juiste houding en een goede positionering van de voeten. Een optimale basishouding zorg voor een goede balans. We beginnen op onze knieën om even te zoeken naar evenwicht. ‘Dit kan jij Stef’ zegt mijn vriendin. Ik heb vroeger altijd op een surfplank gepeddeld en een supboard voelt stabieler aan. Het is wel een tijd geleden dus het is weer even wennen. Mijn vriendin vindt ook snel haar evenwicht en we beginnen aan ons rondje Singel.

We suppen langs het Kasteel van Woerden, diverse bruggetjes onder, langs de Watertoren en het Westdampark. Met de instructie van Bonita krijgen we het suppen in een mum van tijd onder de knie. Het is heerlijk op het water en er is veel te zien. We peddelen in een rustige omgeving en ik denk even nergens meer aan dan het moment zelf. ‘Ik word helemaal zen’ zegt mijn vriendin.

Mijn woonplaats zie ik vanaf een heel ander perspectief. Zoals Bonita al zei, iedereen zou moeten zien hoe mooi Woerden is vanaf het water. Onderweg zwaaien we even naar mijn man en kinderen, die op de brug naar de sportieve mama’s op het water kijken.

Keep calm and paddle on

Suppen is een leuke manier van bewegen. Je hebt vooral veel plezier en niet in de gaten dat je aan het sporten bent. Je gebruikt een heleboel spieren, verhoogt je hartslag, verbrandt calorieën en zorgt ervoor dat die geluksstofjes door je lichaam gieren. Het is heerlijk buiten in de frisse lucht met de zon op ons lijf. Af en toe kwam er een bootje langs die voor wat golven zorgde, maar ook dat ging eigenlijk prima. Onderweg doet Bonita nog een paar trucjes, maar dat laat ik over aan de pro. Mijn vriendin was er op voorbereid dat we te water zouden gaan, maar verrassend genoeg zijn we droog gebleven. Als je eenmaal in water bent gegaan, sup je wel relaxter, aldus Bonita. De eventuele angst om in het water te vallen, ben je dan kwijt. Wie weet de volgende keer!

Go Sup Woerden | www.gosupwoerden.com | Instagram

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo