Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Food / Reviews

Goede start, ontbijt | Emilie Franzo

In “Goede start, ontbijt” uit de nieuwe serie De groentekeuken van Emilie Franzo vind je de lekkerste en makkelijkste groenterecepten voor je ontbijt. Sandwiches, ontbijtbowls, quinoapap of hartige wentelteefjes. En wat dacht je van pannenkoeken, taart, energybars of deze heerlijke mango-kokos-chiapudding? Je ontbijt is de belangrijkste start van de dag. Nooit eerder waren die aanbevolen 250 gram groente per dag zo eenvoudig te halen. In Goede start, ontbijt staan leuke en originele recepten die allemaal vegan en/of glutenvrij zijn.

Verrassend lekker is de mango kokos chiapudding. Het gerecht ziet er niet alleen leuk uit. Het is ook nog eens super snel gemaakt, voedzaam en lekker zoet door de mango. Een volgende keer ga ik dit recept maken met banaan. Behalve ontbijt vind ik dit recept ook heerlijk als gezond tussendoortje. Ik heb echt het gevoel dat ik langer volzit.

Mango-kokos-chiapudding

Voor de mango kokos chiapudding (voor één persoon) heb je slechts drie ingrediënten nodig: één mango, 3 el chiazaad, 100 ml kokosmelk. Doe het chiazaad en de kokosmelk in een kom. Laat het chiazaad zo’n 10 minuten wellen. Schil de mango en snijd een kwart van de mango in kleine stukjes. De rest van de mango blendeer je tot puree. Vervolgens lepel je de mangopuree in een schaaltje. Verdeel hier het chiamengsel over en tot slot de mangoblokjes. Om het gerecht iets meer stevigheid te geven, heb ik het nog even in de koelkast gezet.

Panash pannenkoekenmix cadeau

Namens Panash pancakes mag ik een leuke actie delen. Bij de aanschaf van het boek Goede start, ontbijt via Panash.nl ontvang je een pannenkoekenmix naturel cadeau. Panash is een pannenkoekenmix die is ontstaan vanuit de liefde voor pannenkoeken én het gemis van een gezonde pannenkoek. De mix is gemaakt van pure ingrediënten en bevat geen onnodige toevoegingen. Eerder maakte ik heerlijke cakes en koekjes van deze mixen, zoals mango kardemom cake of koek met gember en citroengras.

Bestel Goede start, ontbijt direct bij Panash.
Gebruik code GEZONDONTBIJT voor de leuke actie t/m 15 maart 2021.

Goede start, ontbijt | De groentekeuken Emilie Franzo | Kosmos Uitgevers | ISBN: 978 90 215 7438 7

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo