Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Succesvol met Purpuz

“Wie heeft er tegenwoordig nog een papieren agenda? Je gebruikt toch je telefoon?” Dat was de reactie van mijn man toen mijn Purpuz planner werd bezorgd. De planner is geen gewone agenda, maar een tool om je te begeleiden naar een gelukkiger en meer succesvol leven. De Purpuz planner is ontworpen door Clen Verkleij. Hij dacht zijn droombaan te hebben gevonden, maar belandde in een burn-out. Door te plannen, te structureren en te reflecteren kwam Clen er weer boven op. De planner helpt je met acht tools om je dromen om te zetten in een planbaar doel, te plannen en terug te blikken op de voortgang van het behalen van je doelen.

Een lifecoach op papier

De afgelopen maanden heb ik de touwtjes wat laten vieren. Behalve een paar extra kilo’s op mijn heupen, voel ik me ook beter bij meer structuur. Ik had behoefte aan houvast om mijn focus te behouden en te verstevigen. Mijn mindset is sterker dan ooit, maar het gaat allemaal niet vanzelf. Het kost me moeite, maar dat geeft niet. Het geeft me een extra voldaan gevoel als ik succesvol heb gewerkt aan mijn doelen.

Ik ben een kei in plannen en organiseren. Volgens mijn familie zit het organisatietalent mijn DNA, omdat het me zo natuurlijk afgaat. Ondanks mijn universitaire rechtenstudie en baan als kandidaat-notaris heb ik bewust gekozen voor een baan waarbij ik de hele dag van alles geregel. Ik kan me goed uitleven met flinke to-do lijsten. Ik word er oprecht blij van. Niet gek dat ik er dan ook mijn beroep van heb gemaakt. Waarom heb ik dan zoveel baat bij de Purpuz planner? Als het op persoonlijke doelen aankomt, moet ik er moeite voor doen.

Bij toeval las ik over de Purpuz planner. Ik nam contact op met Clen en hij stuurde me een exemplaar toe met de volgende boodschap: “Ik hoop dat de Purpuz jou net zoveel rust, grip en overzicht gaat brengen als hij bij mij doet.” Ik was direct enthousiast. Een lifecoach op papier, net wat ik nodig had.

Stop dromen, start doen!

Wie schrijft, die blijft

Mijn Purpuz helpt me om na te denken over concrete en haalbare doelen. Door het op te schrijven, weet ik duidelijker wat ik wil bereiken en wat ik belangrijk vind. De voortgang wordt daarmee ook meetbaar. Zo kan ik beter op mezelf reflecteren en daarvan leren. ‘ Meten is weten!’ Ook helpt de Purpuz planner me om overzicht te behouden en sta ik bewuster stil bij de keuzes die ik maak. Ik laat me graag inspireren. De Purpuz planner bevat inspirerende quotes die me aan het denken zetten. “Doe ik het voor mezelf of voor een ander? Krijg ik er energie van of kost het mij energie? Welke nieuwe activiteiten wil ik ondernemen? Hoe daag ik mezelf uit en hoe beloon ik mezelf?”

Door mijn einddoel kleiner te maken naar doelen en acties per maand en dag worden de acties overzichtelijk. Het is behapbaar en concreet. Het doel ‘gezond leven’ is zo omvangrijk. Het werkt voor mij prettiger om kleinere, haalbare doelen te formuleren waar je de focus in aanbrengt. Zo heb ik tijdens mijn mini break in Oostenrijk volledig gericht op positiever in het leven staan en focus ik me nu op mijn voedingsschema. Zo schrijf ik op wat ik elke dag eet, want dat geeft mij meer inzicht en kennis over de momenten waarop ik het lastig vind. Door het op te schrijven, kan ik verstandigere keuzes maken.

Hoe je de Purpuz planner kunt gebruiken, wordt hapklaar uitgelegd op een duidelijke manier. De planner begeleidt je stap voor stap om je doelen te behalen. De voorbeelden zijn prettig ter inspiratie. De planner geeft me net dat extra steuntje in de rug waar ik zo’n behoefte aan had. Tip: Ik vul mijn planner in met potlood, zo kan ik toch altijd nog iets weggummen en aanpassen. Je kunt ook met verschillende kleurtjes werken.

Purpuz clan

Als je vragen hebt over het gebruik van je planner of je bent nieuwsgierig hoe anderen met hun planner omgaan, is het leuk om lid te worden van de Purpuz clan op Facebook. Uit nieuwsgierigheid heb ik een kijkje genomen. Er worden diverse vragen gesteld over het invullen en gebruik van de planner. Ook worden er tips gedeeld, waardoor je je weer kunt laten inspireren.

Purpuz masterclass

Vind je het lastig om alleen te beginnen met het behalen van je doelen? Purpuz biedt masterclasses, waarbij je samen met een groep gemotiveerde mensen alle ins en outs van de Purpuz methode leert. Na de masterclass weet je beter wat je wilt en heb je een strategie om er te komen. 

Of je voor behoud of groei gaat, je hebt altijd een doel.

Purpuz – www.purpuz.com

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo