Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Reviews / Sport

Golf in the dark

Mijn verjaardag vond ik een leuke aanleiding om een activiteit te plannen met een groep vriendinnen. In plaats van taart eten, heb ik mijn vriendinnen uitgenodigd voor een potje Golf in the Dark. Ja, je denkt vast meteen aan een kinderfeestje, maar waarom zou je als volwassene geen plezier mogen maken? Uit onderzoek is gebleken, dat belevenissen met vrienden één van de meest gedenkwaardige en gelukkige momenten zijn in het leven. Ook zonder aanleiding van een verjaardag of iets dergelijks vind ik het gezellig om tijd met vrienden door te brengen. Door leuke dingen met elkaar te doen, versterk je de vriendschapsband. Over de activiteit hoefde ik niet lang na te denken, want bij mij om de hoek bevindt zich de Fabriek Woerden, waar je unieke uitjes kunt beleven.

Fabriek Woerden

De Fabriek Woerden is makkelijk bereikbaar door de ligging in Woerden, niet ver van de A12, en biedt voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. De Fabriek Woerden biedt een walhalla aan binnenactiviteiten voor jong en oud. Naast een leuke indoor speeltuin, de Pretfabriek, kun je hier namelijk nog veel meer. Gooien met verf, ontsnappen uit een Escape Room, aanschuiven bij een misdaad diner of golfen in het donker op één van de meest gave indoor midgetgolf banen in Nederland. Spectaculaire uitjes voor het gehele gezin, familie, vriendengroep of bijvoorbeeld als onderdeel van een vrijgezellenfeest. Golfen in het donker leek mij wel tof. Gelukkig waren mijn vriendinnen ook wel in voor een sportief en uniek uitje. De Fabriek Woerden beschikt ook over een restaurant waar we na het golfen nog wat kunnen drinken en eten.

We melden ons bij de receptie en worden ontvangen door een vriendelijke dame. Via een beeldscherm vernemen we de spelregels, maar voor de onoplettende kijker staan ze ook op het blaadje met de puntentelling. De baan zit op de eerste verdieping en door middel van twee korte trappen kom je bij de baan met 18 holes terecht. De baan is geheel in het donker, maar wordt opgelicht door neonlichten. Maar ook de ballen, de banen en onze kleding geven licht. Ik moet in het begin even wennen aan het donker. Het heeft iets spannends en het ziet er spectaculair uit. Als je witte of neon kleding aantrekt, geeft dit een extra leuk effect van de blacklights. Ik had voor iedereen neon armbandjes meegenomen voor een extra leuk effect, maar mocht je die vergeten zijn, kun je ze ook bij de receptie kopen.

Spelregels

Het spel kent een aantal regels. Zo mogen er maximaal vijf personen per baan spelen. Ieder speler slaat één keer en dan is de eerste speler weer aan de beurt voor de volgende ronde. Alle ballen zijn dus in de baan. Elke slag is één punt. Per baan is een maximum van zeven slagen. Indien je de bal niet binnen zeven slagen in de hole speelt, dan krijg je één extra strafpunt en noteer je dus acht punten bij de betreffende hole. Zo blijft het leuk, want als je bal na 20 slagen nog niet in de hole zit, kan ik me voorstellen dat je aardig gefrustreerd raakt. Diegene die uiteindelijk de minste slagen (dus punten) haalt, die wint het spel. Indien je de bal buiten de baan slaat, dan begin je opnieuw bij het afslagpunt en tellen de slagen door.

Het spel

Door de verlichting en de bewegende kunstwerken om je heen, waan je je even in een totaal andere wereld. Elke baan heeft een ander thema. Een onderwaterwereld, dinosaurussen en wilde dieren, maar ook griezelige banen met clowns en mummies waar wij juist de slappe lach van kregen.

De meeste banen waren lastig om binnen 7 slagen te doen, maar de hindernissen waren erg leuk. Een bewegende baan, mikken op de bek van een dino en langs de poten van een ijsbeer mikken. De banen zien er misschien eenvoudig uit, maar het blijkt toch een lastig spelletje. We hebben veel gelachen, want de ballen vlogen alle kanten op en kwamen soms op onmogelijke plekken terecht. We konden wel prijzen uitreiken voor diegene de de meeste meters had gemaakt, diegene met de beste slag en een prijs voor de origineelste plek waar de bal terechtkwam.

Borrel

Na 1,5 uur golfen, waren we toe aan een borrel. In het restaurant van de Fabriek Woerden hebben we met elkaar geproost op het geslaagde uitje en genoten van vega bitterballen. Het was een ontzettend leuke middag en we zijn een mooie ervaring met elkaar rijker!

Fabriek Woerden, Oostzee 8, 3446 CH Woerden – https://fabriekwoerden.nl/

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo