Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk

Ook van gezond eten kun je teveel eten

gezond eten op de smartphone

Mijn eerste maandelijkse check in bij mijn personal trainer viel tegen. Ik moest even slikken toen mijn trainer zei dat ik niet was afgevallen. Hij gaf het nog een positieve draai: ‘maar je bent ook niet aangekomen‘. Ik baalde als een stekker. Heb ik daar nou de afgelopen maand zo mijn best voor gedaan? Ik heb gezond gegeten en mij precies aan mijn trainingsschema gehouden. Dan moet je toch wel wat gewicht kwijt raken?

Gezond eten én calorieën tellen

Mijn trainer vroeg of ik het tellen van calorieën toch niet eens zou proberen. Als je minder calorieën eet dan dat je aan calorieën verbrandt, val je af. Het tellen van calorieën kan je helpen om gewicht te verliezen. Ik weet het. Toch was ik altijd fel tegen het tellen van calorieën, omdat ik het associeerde met obsessief afvallen. Het kan toch niet goed zijn als je de hele dag bezig bent met tellen?

Maar ik realiseerde mij ook dat mijn huidige aanpak niet de gewenste resultaten opleverden. En begon mij ook (eindelijk) te realiseren dat ik eigenlijk al obsessief bezig was met voeding. Wat zou het tellen van calorieën dan nog uitmaken?

Voeding bijhouden via een app

Inmiddels houd ik al twee weken mijn calorieën bij via de app Food. De app kun je gratis downloaden in de App Store en kun je snel gebruiken. Eerst even inloggen met je Facebook-account of mail en daarna geef je aan hoe lang je bent, hoeveel je weegt en vind je je geslacht aan. Ook volgen er een paar lifestylevragen, bijvoorbeeld of je een zittend beroep hebt en hoeveel je sport. Aan de hand van die informatie wordt je ‘voedingsplan’ berekend. Hierin staat hoeveel calorieën je per dag mag eten en hoeveel vetten, eiwitten en koolhydraten. Vervolgens is het aan jou de taak om dit in balans te houden.

Bij Virtuagym Food voeg je de producten/maaltijden die je eet handmatig in of je maakt gebruik van de streepjescode scanner. Ik dacht altijd dat het bijhouden van calorieën veel tijd kost, maar ik moet bekennen dat het nog veel makkelijker is dan ik had gedacht. Bijna 90% van de producten die ik gebruik, zijn al ingevoerd en kan ik toevoegen in verschillende portiegroottes.

Als je je voeding hebt ingevuld, kun je zien of je op schema bent. Je ziet bovenin een streep met hoeveel calorieën je hebt gegeten en hoeveel calorieën je nog kunt nuttigen. Wat ik extra fijn vind, is dat je ook het aantal koolhydraten, eiwitten en vet ziet. Want een calorie is maar een calorie en zegt nog niets over gezond eten. Ik let zelf vooral op voldoende eiwitten, omdat ik vegetarisch eet. Mijn vooroordeel was dat ik door het tellen van calorieën obsessief bezig zou zijn met mijn voeding, maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Ik denk niet meer zoveel in wat ik wel en niet zou ‘mogen’ eten, zou moeten eten of wanneer ik weer kan eten. Door het tellen van calorieën kom je er achter dat je ook van gezond eten teveel kunt eten.

Meer over afvallen

Volg je mij al op Instagram?

Afbeelding: Virtuagym Food

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo