Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Games / Overig / Reviews / Sport

Word fit met Let’s Get Fit!

Heb je altijd al gedroomd van een personal trainer aan huis? Ik heb ‘m gevonden voor je. Let’s Get Fit! is weer zo’n leuk spel voor de Nintendo Switch die jou zonder twijfel in beweging krijgt. Dit doeltreffende sportspel daagt jou uit met meer dan 100 oefeningen. Kies uit de verschillende trainingsmogelijkheden en ga direct aan de slag. Let’s Get Fit! biedt de speler kant en klare trainingsprogramma’s waarmee je de uitdaging aan kunt gaan om fitter te worden. Een ideale manier om spelenderwijs aan je gezondheid te werken.

Een boost voor je motivatie

Misschien kan jouw motivatie om meer te bewegen wel een boost gebruiken. Let’s Get Fit! helpt jou hierbij. Je digitale personal trainer staat te popelen om jou in het zweet te werken en hij of zij doet op het beeldscherm ook gezellig mee. Soms zijn de oefeningen best pittig, waardoor je naar mijn idee echt fitter wordt. Met mijn Fitbit registreerde ik de verbranding van zo’n 100 calorieën per vijftien minuten. Niet slecht dus!

Je hebt in principe niets nodig om aan de slag te gaan met dit leuke sportspel. Het gebruik van de bandjes wordt wel geadviseerd voor de beste spelervaring, maar hoeft niet. Ik raad je wel aan om een fitnessmatje te gebruiken bij de grondoefeningen. Als je het spel start, maak dan eerst een persoonlijk profiel aan om je trainingen goed aan te laten sluiten bij jouw behoeften en niveau. Hiervoor vul je wat persoonlijke gegevens in, zoals je geslacht, lengte en gewicht. Daarna kun je direct aan de slag met je (dagelijkse) training.

Lees ook: Nintendo Switch Sports

De workouts

Let’s Get Fit! biedt voor ieder wat wils, zoals een losse workout, eigen workout, een programma of een challenge. De diverse trainingen zijn gericht op verschillende doelen, zoals cardio, balans of krachttraining. Ze zijn afwisselend en tussen de sets door is er zelfs rekening gehouden met een korte drinkpauze. Zo ging ik aan de slag met de workout ‘Legs of steel’ en werkte ik mezelf binnen enkele minuten al in het zweet. Een andere mogelijkheid is een challenge om bijvoorbeeld te leren planken voor drie minuten achter elkaar of het doen van een x aantal push ups.

Misschien denk je nu: Help, ik heb geen enkele ervaring met fitnessoefeningen! No worries, het sportspel bevat uitgebreide instructies per oefening. Zelfs als je nooit eerder aan fitness hebt gedaan, kun je snel overweg met Let’s Get Fit!. De workouts zijn makkelijk te volgen. Links in het scherm staat de volgorde van de oefeningen en op het scherm wordt aangegeven hoe vaak je de oefening nog moet herhalen. Je personal trainer doet lekker met je mee en roept motiverende kreten. Dat houd je goed bij de les! De muziek op de achtergrond is goed en terwijl ik druk bezig ben met het uitvoeren van de oefeningen, zie ik dat de locatie van mijn personal trainer steeds verandert. Zo sporten we buiten op het strand, in een yoga studio of cross fit valley.

Lees ook: Ring Fit Adventure

Je sportschool met personal trainer thuis

Op Instagram deelde ik dat ik een training deed met Let’s Get Fit! en mijn inbox ontplofte van de vragen. “Is dit spel net zo leuk als Ring Fit Adventure?” Het hoofddoel van Let’s Get Fit! is het bieden van workouts. Als je op zoek bent naar spelelementen zoals je in Ring Fit Adventure monsters verslaat terwijl je squats doet of minigames speelt, dan kom je van een koude kermis thuis. Je kunt dit sportspel eigenlijk zien als je sportschool met personal trainer thuis. En ja dat motiveert om de herhalingen te blijven doen en de sets vol te houden. Als je het ‘alleen’ doet, gooi je misschien toch eerder de handdoek in de ring.

Let’s Get Fit! is gericht op één persoon. Een 2-player modus ontbreekt, maar dat neemt niet weg dat je partner, gezin of vrienden naast je kunnen staan om mee te doen. Let’s Get Fit! is een fijne manier om thuis te sporten en in vergelijking met een fitness abonnement kan het je behoorlijk wat geld schelen. Bovendien is het goed te combineren als je jonge kinderen rond hebt lopen of flexibele werktijden hebt.

Bestel Let’s Get Fit! eenvoudig bij Bol.com

Let’s Get Fit! voor de Nintendo Switch is een spel van PLAION Media. Afbeeldingen: Nintendo.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo