Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Ochtendgekkies

Mijn kinderen zijn altijd vroeg wakker. In de afgelopen zeven jaar heb ik nog nooit de wekker hoeven zetten. Tja, die ochtendgekkies hebben het niet van een vreemde zal ik maar zeggen. Ook ik ben iemand die meestal vroeg opstaat en dan direct actief aan de dag kan beginnen. Meestal zitten mijn jongens om half zes ’s ochtends al voor de televisie. Maar laatst hoorde ik er eentje om drie uur naar beneden sluipen om te kijken hoe laat het is. Het is tijd voor een vrolijke en lichtgevende kinderwekker.

De ontwikkeling van tijdsbesef

Voor kleuters heeft de klok nog weinig betekenis, maar de meeste 5-jarigen kunnen tijdsbegrippen als vandaag, morgen, gisteren en straks goed toepassen. Welke dag van de maand het precies is, weten de meesten nog niet. Laat staan hoe laat het is. Vanaf 6 jaar beginnen kinderen met klokkijken en tien jaar zou klokkijken geen probleem meer moeten zijn mits er voldoende aandacht aan is besteed. Klokkijken is namelijk best lastig. Kinderen moeten snappen dat je een uur verdeelt in 60 minuten, maar ook in halve uren en kwartieren. Niet gek dus als een kind moeite heeft met klokkijken. Het blijft een kwestie van oefenen.

Schattige dierenwekker met nachtlampje

Om ervoor te zorgen dat mijn ochtendgekkies niet meer voor dag en dauw naar beneden sluipen, maken we nu gebruik van de super schattige dierenwekker Bao! Deze kindvriendelijke wekker, in de vorm van een panda, heeft drie verschillende wektonen, maar ook een ingebouwde nachtlamp. Bovendien is de panda kinderwekker voorzien van LED-display waar de tijd wordt vertoond. Is het licht te fel? Het display kan ingesteld worden in meerdere lichtsterktes. Hartstikke nuttig omdat onze jongens niet langer naar beneden hoeven te lopen om te zien hoe laat het is. Vanuit hun bed kunnen ze een kijkje nemen op de klok van de schattige panda om zich vervolgens nog eens om te draaien. Deze schattige dierenwekker is ook verkrijgbaar in de vorm van een konijn (Baxter) en een kikker (Trevor).

Koop de schattige dierenwekker Bao met nachtlamp eenvoudig bij Bol.com

Adviesprijs: €29,99 (NACON)

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo