Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness

Fitness Steps

Buiten adem was ik tijdens mijn eerste kennismaking met een fitness groepsles steps. ‘Dat doe ik wel even’, dacht ik. Ik ben altijd in voor iets nieuws en met mijn sportschool abonnement kan ik deelnemen aan alle groepslessen. Ideaal, zo kun je op een eenvoudige manier verschillende groepslessen uitproberen of lekker variëren met bewegen. De groepsles steps begon met eenvoudige bewegingen, maar al gauw werden de combinaties afwisselender en sprongen de dames om mijn heen op, over en rond het in hoogte verstelbare bankje. Mijn hartslag stijgt en ik weet zeker dat je met deze workout een hoop calorieën verbrandt.

Train je been- en bilspieren

Vergis je niet, een lesje steps is een intensieve cardio training. Het lijkt misschien makkelijk, maar het voortdurend op en van de step stappen, maakt de les zwaar voor je been- en bilspieren. Dit doe je met afwisselende combinaties dus je moet wel een beetje van choreografie houden. Voor mij ging de choreografie duidelijk veel te snel. En dat bracht me op het idee om thuis te oefenen. Als je de stappen namelijk kent, dan is het een kwestie van herhalen. Je zult zien dat het je steeds makkelijker afgaat.

Multifunctioneel in gebruik

Met de fitness steps van Wonder Core train je verschillende spiergroepen en verbrandt je aardig wat calorieën per uur. De sportproducten van Wonder Core zijn kwalitatief hoogstaand en speciaal ontworpen om thuis te gebruiken. Met de verschillende producten kun je gemakkelijk en comfortabel het hele lichaam trainen. Voor een lesje steps heb je verder nauwelijks wat nodig. Maar het stepbankje kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan krachttraining, waarbij je ook je bovenlichaam traint met push-ups. Daarnaast kun je ook een effectieve cardiotraining doen.

Je kunt de intensiteit van je training natuurlijk zelf bepalen. Het bankje is multifunctioneel, licht van gewicht en hierdoor makkelijk te verplaatsen. Zo zet je het bankje met gemak even in je woonkamer voor wat oefeningen om het na je training weer op te bergen. En laat ik eerlijk zijn, een fitness step is een stuk goedkoper dan een fitnessapparaat.

Ieder op zijn eigen niveau

Sinds de jaren 80 is steps al een populaire groepsles in de sportschool. Iedereen kan meedoen met steps. Als je nog niet zo ervaren bent, zoals ik, blijf je gewoon bij de basisbewegingen. Je zult zien dat je de verschillende bewegingen en choreografie na een aantal keer steeds beter onder de knie krijgt. Mocht je de snelle pasjes en draaien met opstap wel als een uitdaging zien, dan is steps zeker iets voor jou!

Lees ook: 7x thuis sporten

Afbeeldingen: Orangeshop.eu

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo