Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Leefstijl

Een opgeruimde thuiswerkplek

Na mijn vakantie is het weer tijd om orde op zaken te stellen. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk moet ik het stof van mijn laptop vegen en de weg naar mijn bureau vrij maken. Ik heb de boel een beetje laten versloffen, maar een opgeruimde werkplek zorgt voor minder afleiding. Zo kan ik efficiënter mijn werk uitvoeren en bovendien werk ik ook fijner in een schone en opgeruimde omgeving. In deze blog geef ik je meer dan genoeg redenen om je thuiswerkplek eens grondig onder handen te nemen.

Een frisse start

Op kantoor geldt het ‘clean desk policy’, oftewel er liggen zo min mogelijk spullen op je bureau. Je hebt slechts de spullen op je bureau liggen welke je nodig hebt. Denk hierbij aan een monitor, toetsenbord, muis, telefoon en eventueel een notitieboekje met pen voor je aantekeningen. Vind je het fijn om allemaal papieren en andere spullen op je bureau te hebben? Prima, maar aan het einde van de dag ruim je je bureau op, zodat er de volgende dag op die plek gewerkt kan worden door een collega. Met flexibel werken is dit beleid een must, maar als je thuiswerkt dan gelden je eigen regels.

Ondanks dat ik het heerlijk vind om op te ruimen en te werken in een schone, opgeruimde omgeving komt het toch wel eens voor dat er rommel op mijn bureau ligt. Ongemerkt verzamel je toch weer veel papieren en losse spullen. Zeker als ik thuis met mijn studie bezig ben, ligt er van alles op mijn bureau. Het ziet er slordig uit en als je er niets aan doet, wordt het van kwaad tot erger. Bovendien kan een rommelige werkplek je ook energie kosten, bijvoorbeeld omdat je er continu aan wordt herinnerd wat je nog allemaal moet doen. Als frisse start na mijn vakantie ben ik dan ook enthousiast aan het opruimen gegaan.

Opruimen geeft positieve energie

Alle losse papieren van mijn werk stop ik in een ordner en alle documenten van mijn studie bundel ik in een ringband. In de webshop van Bellea vind je bijvoorbeeld verschillende ordners of mappen en deze zijn ook te verkrijgen in kleine oplages. Een kapotte pen gooi ik weg en wat losse rommeltjes stop ik in een lade. Opruimen is vaak niet de meest geliefde bezigheid. Het wordt dan ook vaak uitgesteld. Maar daardoor stapelt de boel zich op en kun je er steeds meer tegenop zien. Als ik opruim en zie dat mijn bureau steeds leger wordt, voel ik me eigenlijk best fijn. Als alles aan de kant is, ontstaan er rust, ruimte en overzicht, zowel op mijn werkplek als in mijn hoofd.

Lees ook: Een ergonomische werkplek

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo